Política

Capella diu que si l’ampliació del Prat no és compatible amb protegir el Delta del Llobregat “difícilment serà possible”

La delegada del Govern a Madrid afirma que el projecte es debatrà al Consell Nacional d’ERC

La delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, ha assegurat que si l’ampliació de l’aeroport del Prat no és “compatible” amb la preservació del Delta del Llobregat, de la Xarxa Natura 2000 i del Parc Agrari, “difícilment serà possible”. En una entrevista a ‘Las Mañanas’ de RNE Capella ha remarcat que el principi d’acord és “per a condicionar l’ampliació de l’aeroport i no per ampliar-lo” i ha insistit que primer caldrà definir bé el projecte i que després caldrà l’aval de la UE. D’altra banda, després de ser preguntada per si ERC debatrà el seu posicionament sobre el projecte, Capella ha dit que sempre es debat tot al Consell Nacional i que “en conseqüència s’ha debatut i es debatrà”.

L’acord per a l’ampliació ja ha aixecat algunes crítiques entre les files d’ERC. El membre del Consell Nacional i exdiputat al Congrés Joan Tardà va assegurar que hi estava en contra i que s’havia demanat fer el debat a l’òrgan, però que encara no s’ha fet ni la militància s’ha pronunciat sobre la qüestió. A l’entrevista, Capella ha assegurat que ERC “tot ho trasllada i discuteix als Consells Nacionals”.

Sobre la protecció del medi natural, la delegada del Govern ha remarcat que Catalunya és “un país molt gelós amb la protecció dels espais naturals” i ha dit que el Govern té la voluntat de fer de Catalunya “un país amb garanties mediambientals i sostenible”.

Crítiques d’Ada Colau

Després que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es mostrés crítica amb el projecte, li ha retret que “està a missa i repicant” i li ha recordat que Unides Podem forma part del govern de coalició que ha pactat amb la Generalitat. Capella l’ha instat a “remar i treballar” amb el Govern per “plantejar i condicionar el que no té encaix amb el que marca la UE” i per “fer entendre als seus socis que això passa per sobre de tot”.

Comissió Bilateral i taula de diàleg

Capella també ha remarcat que la comissió bilateral i la taula de diàleg han de tenir el seu propi camí i “no barrejar-se”, mentre que també ha desvinculat la negociació dels pressupostos generals de l’Estat d’aquests dos espais i ha recordat que amb qui s’ha de parlar és amb els grups al Congrés i no amb el Govern.

En ser preguntada per la decisió del Govern de no participar en la conferència de presidents però sí al CPFF, la delegada del Govern ha remarcat que la presència “va vinculada a la importància del que es fa i dels resultats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona