Política

Llop culpa el PP de voler influir a anul·lar indults

El PP veu l’auguri de la ministra sobre el fracàs dels recursos com una “ingerència”

Si una titulació té Pedro Sánchez a prop al Consell de Ministres és la de magistrat, i tots els ministres que ho són (Pilar Llop a Justícia, Margarita Robles a Defensa) coincideixen que els recursos del PP, Vox i Cs contra els indults als presos polítics estan condemnats al fracàs. En veure’s atacada pel PP pel fet de pronosticar com a “bastant improbable” que el Tribunal Suprem pugui tombar els indults –ahir ho reiterava amb aquestes paraules en un acte a Castrillón (Astúries)–, la ministra de Justícia va posar la càrrega de la culpa sobre el PP i Vox a l’hora de voler condicionar la sala tercera del tribunal. “Potser qui sí que vol influir és qui està dient que jo hi tinc alguna intenció d’influir”, va dir.

L’auguri de la ministra sobre la no anul·lació dels indults va enervar la vicesecretària de política social del PP, Ana Pastor. “Que si us plau deixin tranquil·les les institucions de l’Estat i els jutges, que actuen amb independència. A Espanya hi ha separació de poders i el govern no pot immiscir-se ni profetitzar sobre el que faran els tribunals”, diu Pastor. Pel portaveu judicial del PP i conseller de la Presidència, Justícia i Interior d’Ayuso, Enrique López, “avançar el que pot fer o no fer la sala tercera amb els indults és inapropiat i irresponsable, i per descomptat no és propi d’un ministre de Justícia”.

Llop addueix que el seu auguri el fa “des del punt de vista jurídic” sobre “una qüestió merament jurídica i tècnica” i culpa el PP de “desconèixer el sistema judicial i l’absoluta independència dels magistrats del Suprem”.

Recel del Suprem a recursos de partit

L’auguri de la ministra Pilar Llop és fidel al criteri que la sala tercera del Suprem ha tingut amb recursos de partit contra actes del govern. En el cas de l’amnistia fiscal del president Mariano Rajoy el 2012, el Suprem va denegar al PSOE l’opció de recórrer-hi en contra amb la tesi que la participació política no és suficient per conferir als partits una legitimació per impugnar un fet administratiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona