Política

L’Estat envia aquesta nit el primer avió per repatriar espanyols de l’Afganistan

Un A400M de les Forces Armades s’enlairarà a dos quarts d’onze de la nit de Saragossa amb destí a Dubai i un altre ho farà dimarts al matí

L’objectiu és evacuar el personal de l’ambaixada, els espanyols que encara queden al país asiàtic i els afganesos que han col·laborat amb les autoritats espanyoles i les seves famílies

Els ministeris espanyols de Defensa i Afers Exteriors han confirmat aquest dilluns en un comunicat conjunt que en les properes hores sortiran cap Dubai (Emirats Àrabs Units) dos avions de les Forces Armades per cobrir la primera fase de l’evacuació dels espanyols de l’Afganistan, després de la victòria dels talibans.

Està previst que cap a dos quarts d’onze de la nit s’enlairi un  primer aparell de transport militar A400M des de la Base Aèria de Saragossa amb destinació a Dubai. Un segon avió de les mateixes característiques sortirà dimarts a les 9 del matí des de la mateixa base.

A l’aeroport de Kabul ja esperen a ser repatriats el personal de l’ambaixada espanyola a l’Afganistan, els policies encarregats de la seva seguretat i altres ciutadans espanyols que queden al país asiàtic.

El govern espanyol assegura que repatriarà també els afganesos “que durant anys han col·laborat amb el nostre país” i les seves famílies.

La situació de caos que s’ha produït aquest dilluns a l’aeròdrom per la presència de milers de persones que volien fugir del país ha complicat la sortida dels avions.

Aquesta situació de tensió i els controls dels talibans a la ciutat han dificultat que els afganesos que l’Estat vol evacuar hagin pogut desplaçar-se a l’aeroport.

El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat avui que l’objectiu és realitzar el trasllat “el més aviat possible”, tot i que ha admès que es tracta d’una operació “complicada i complexa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA