Política

El Consell per la República ajorna l’elecció de l’Assemblea de Representants a finals d’octubre

La votació, prevista per als dies 1, 2 i 3, se celebrarà els dies 29, 30 i 31 del mateix mes

L’entitat argumenta que el canvi dona més temps per preparar les candidatures i facilitarà una major participació

El Consell per la República ha anunciat aquest divendres la decisió de posposar les eleccions a l’Assemblea de Representants de l’organisme previstes per als dies 1, 2 i 3 d’octubre fins als  dies 29, 30 i 31 del mateix mes. Aquest procés electoral ha de servir per renovar la totalitat de l’Assemblea de Representants, que ara està formada per diputats de JxCat i ERC de la passada legislatura.

En un comunicat, l’entitat ha justificat el canvi de data per donar “més temps” a les bases del Consell per preparar candidatures, així com per “garantir la màxima participació en el conjunt del territori”. A més, assegura que l’ajornament facilitarà que les persones inscrites al Registre Ciutadà del Consell es familiaritzin amb el procediment de votació telemàtica, a través del perfil de ciutadà de l’aplicació mòbil o de la pàgina web del Consell.

L’organització subratlla que amb el nou calendari també s’atenen les “manifestacions d’alguns partits sobre la possibilitat que les eleccions a l’Assemblea de Representants se celebrin quan la reformulació institucional -per definir l’encaix de la direcció estratègica del moviment independentista en el seu marc institucional- estigui més avançada”.

L’Assemblea de Representants i el Consell per la República eren dues de les estructures paral·leles a la Generalitat autonòmica ideades per JxCat i ERC al principi de l’anterior legislatura.

El paper del Consell per la República va ser objecte de forta discussió entre aquestes dues formacions en les negociacions per a la investidura de Pere Aragonès després de les eleccions del 14 de febrer, ja que els republicans van advertir que no admetrien “tuteles” a Aragonès a través d’aquest organisme.alemanya

Alemanya només escalfarà els edificis públics fins a 19 graus aquest hivern

Berlín
energia

El gasoducte Midcat recobra interès per l’escassetat energètica

Madrid

Aragonès, sobre el Midcat: “Fa mesos que ho reivindiquem. És estratègic per Europa i per Catalunya”

barcelona
alemanya

Schröder demanda al Parlament per recuperar els seus privilegis

berlín

La policia mata un home que va intentar entrar a la seu de l’FBI a Ohio

washington
estats units

L’FBI buscava documents sobre armes nuclears a la casa de Trump

Washington

Scholz i l’ombra del passat

Berlín

Catalunya manté dempeus cinc monuments als ‘caiguts’

barcelona

Creix la pressió sobre la UE perquè deixi de concedir visats turístics als russos

BRUSSEL·LES / MOSCOU