Política

Illa creu que seria “molt convenient” que Iceta participés a la taula de diàleg

El secretari d’organització del PSC critica que Aragonès exigeixi que Pedro Sánchez assisteixi a la reunió

El diputat socialista nega que l’ajornament de la reforma de sedició sigui un “incompliment”

El líder del grup socialista al Parlament, Salvador Illa, creu que seria “molt convenient” que a la taula de diàleg entre els governs espanyol i català hi assistís el primer secretari del PSC Miquel Iceta, que ara ostenta la cartera de Cultura. Amb tot, ha dit que serà el govern espanyol qui decideixi qui acaba formant part de la delegació a la nova trobada d’aquest espai de negociació, prevista per a finals de la setmana del 13 de setembre a Barcelona.

El secretari d’organització del partit ha criticat aquest dimarts en una roda de premsa que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que assisteixi a la taula de diàleg quan, segons Illa, “no compleix les obligacions mínimes com a president de la Generalitat”. “No està en posició de donar consells a ningú”, ha expressat.  El dirigent socialista ha retret al republicà que no assistís a la conferència de presidents autonòmics i que no hagi obert una taula de diàleg a Catalunya.

Preguntat per l’ajornament de la reforma del delicte de rebel·lió i sedició, ha explicat que el govern espanyol que no l’aprovarà durant el 2021 perquè “no és prioritària”. Illa ha rebutjat que això sigui un “incompliment” perquè “és un compromís que es va assolir per aquesta legislatura” i el mandat “està a la meitat”. També ha recordat que l’inici de la legislatura ha estat marcada per la pandèmia i que serà el Congrés qui haurà d’abordar la reforma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia