Política

Alsina s’estrena a l’estranger amb un viatge a París

La consellera es reuneix amb diputats i senadors francesos i dona el tret de sortida a la Diada a l’exterior

París, primer viatge institucional de la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert a l’estranger, amb contingut polític, econòmic i cultural. Victòria Alsina es va desplaçar diumenge a la capital francesa en un viatge concebut com una declaració d’intencions sobre la importància estratègica de França per a Catalunya i com un retorn a la “normalitat” en l’agenda exterior del govern.

La consellera va mantenir al matí reunions amb el secretari d’estat per a la Transformació de l’Administració Pública, Thierry Lambert; representants de la regió de l’Illa de França, de l’Ajuntament de París i amb la directora de Governança de l’OCDE, Elsa Pilichowski. Després va dinar amb diputats i senadors de diferents partits de l’arc parlamentari, amb qui va abordar la situació política catalana i les prioritats del govern. A la tarda va mantenir contactes amb el món empresarial així com amb un dels màxims directius de la Unesco i una trobada amb una de les màximes representants del think tank considerat més influent de França, l’IFRI.

Al vespre va donar el tret de sortida a les celebracions de la Diada Nacional fora de Catalunya. En concret, a l’Atelier des Lumières, que fins al proper 2 de gener acull dues exposicions immersives en l’obra de Salvador Dalí i Antoni Gaudí: Dalí, l’enigma sense fi i Gaudí, l’arquitecte de l’imaginari. La visita va començar dijous amb un sopar amb membres de la comunitat catalana al país veí.

L’Estat francès és un soci prioritari per a la Generalitat, tenint en compte les 700 filials d’empreses catalanes que hi operen, el 25% de les exportacions catalanes que rep, que és el principal inversor estranger i que, abans de la pandèmia, era l’origen d’entre 4 i 5 milions de turistes l’any a Catalunya, el que més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel llança un atac amb drons contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona