Política

La CUP veu el govern a la “deriva” i demana un gir

Preocupació per la “col·laboració” d’Aragonès i Puigneró amb el règim del 78

“Ens preocupa la deriva, volem una rectificació i que ens situem a l’inici de la legislatura, que s’escolti el clam de la societat catalana que demanava un gir a l’esquerra i la represa del projecte d’independència.” La CUP fa una setmana que llança tocs d’alerta al govern encapçalat pel president Pere Aragonès i el vicepresident Jordi Puigneró per les darreres actuacions, i més a les portes de negociar un pressupost, i ahir va tornar a reblar la crítica i va reclamar una rectificació i un gir de les polítiques. “El que estem veient no respon al que havíem acordat en l’acord d’investidura; de fet, en dista bastant”, assegurava la diputada Laia Estrada. En aquest sentit, la CUP es va tornar a referir al projecte d’ampliació de l’aeroport i a l’organització d’uns Jocs Olímpics d’hivern, així com a la manca de polítiques relacionades amb l’habitatge, la salut i les energies renovables, com, per exemple, la moratòria per a macroprojectes. A més, va assegurar: “No només no hi ha actitud de confrontació amb l’Estat espanyol sinó que assistim a la col·laboració d’Aragonès i Puigneró amb els màxims representants del règim del 78.” “Reunions secretes i polítiques de peix al cove i a cop de talonari; ens preocupa”, insistia la diputada dels anticapitalistes.

La CUP també aclaria als membres del govern que la manifestació contrària al projecte d’ampliació de l’aeroport és una “esmena a la totalitat a tot el projecte” que la Generalitat ha pactat amb el govern espanyol i que, per tant, seria una “incoherència” la participació de membres de l’executiu en la manifestació del dia 19. És per aquest motiu que la CUP insistia ahir a demanar les compareixences d’Aragonès i Puigneró al Parlament perquè expliquin per què donen suport a un projecte que suposa un “atemptat a la situació d’emergència climàtica i sobretot “representa els interessos de l’Estat espanyol”, reblava. La taula de diàleg entre el govern i l’Estat també va ser focus de les crítiques ja que consideren que s’hauria d’haver anat a la taula “amb força” i “havent reunit abans” l’acord nacional a favor de l’amnistia i l’autodeterminació. En canvi, “no s’ha fet res, únicament filtrar matusserament un dels seus membres”, lamentava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona