Política

El Govern, obert a “negociar el que calgui” per l’aeroport si es respecta el medi ambient

Vilagrà respon a Sánchez que el Govern vol “un aeroport de primera” i ser “conseqüent” amb la protecció de la natura

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat aquest dissabte que el Govern està obert “a negociar el que calgui” sobre l’aeroport si es manté l’equilibri entre garantir “un aeroport de primera” i el “respecte estricte per les directives mediambientals”. Després que la ministra de Transports, Raquel Sánchez, hagi dit que encara hi ha 20 dies de marge per reprendre l’acord del 2 d’agost entre Govern i executiu espanyol, Vilagrà ha afirmatt que “s’ha de ser seriós i conseqüent amb les directives europees”. “Volem una aeroport de primera, ser un hub internacional, i respecte per les directives mediambientals. En aquest equilibri ens hi trobaran i, evidentment, podem negociar el que calgui”, ha afirmat.

En una entrevista al diari El Periódico, la ministra Sánchez diu que encara es podria fer la inversió a l’aeroport del Prat però exigeix al president Pere Aragonès que “es ratifiqui” en l’acord del 2 d’agost. “Si el Govern de la Generalitat, en boca del seu president, manifesten que accepten i es ratifiquen en l’acord que es va assolir el 2 d’agost, mantindríem l’acord en els seus termes per ampliar el Prat minimitzant l’impacte ecològic sobre la llacuna de la Ricarda”, afirma la ministra de Transports.

Segons el comunicat de premsa del Govern del 2 d’agost, l’acord entre els dos executius preveia “mantenir el règim de pistes segregades, és a dir, seguir utilitzant la pista llarga per aterratges i la curta per a enlairaments”. En aquest punt, preveia que “el nou Pla Director haurà de determinar les actuacions concretes per assolir aquest repte”, que preveia que haurien de “limitar-se a les dimensions i ubicació que redueixin a la mínima expressió qualsevol afectació a entorns mediambientals protegits, especialment la llacuna de la Ricarda, inclosa en al Xarxa Natura 2000”.

El DORA, el document que preveu les inversions, estipula –en línia amb el que també publicava el ministeri de Transports el 2 d’agost- que per mantenir el règim de pistes segregades que evita la contaminació acústica als municipis propers, cal una ampliació de la pista “cap a l’est”, sense precisar de quina distància. “Aquesta proposta està condicionada a tenir la cobertura necessària que possibiliti la seva execució materialitzada en un nou Pla Director, el procés de tramitació del qual es preveu llarg per la seva dependència de diverses administracions i els seus organismes competents, inclosa la Comissió Europea”, afirma el document.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona