Política

Mena reclama al PSOE que expliqui les propostes que portarà a la taula de diàleg

El portaveu de Catalunya en Comú diu que el focus no s’ha de posar en qui hi anirà sinó en el contingut

El portaveu de CatComú, Joan Mena, ha dit que li agradaria saber les propostes que el PSOE portarà a la taula del diàleg que es reunirà aquesta setmana. En roda de premsa, Mena ha destacat que la seva formació ha presentat públicament les seves propostes i ha lamentat que els altres actors del diàleg no ho hagin fet. Preguntat per si el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha d’assistir a la reunió, Mena ha respost que no s’ha de posar el focus en qui hi participarà sinó en les propostes i en els acords. “No col·laborarem en una guerra de declaracions que pot afeblir la taula de diàleg”, ha afegit. I és que, segons ha dit, “hi ha enemics en contra del diàleg que posaran tota l’artilleria per fer descarrilar la taula”.

Mena ha defensat que el seu espai polític ja ha fet la feina i ja ha anunciat que per la seva part seran a la reunió la vicepresidenta tercera del govern espanyol, Yolanda Díaz, i el ministre Manuel Castells. A pocs dies de la reunió, encara sense data, no hi ha un ordre del dia acordat entre les dues parts. I, segons Mena, a aquestes alçades ja s’hauria de conèixer l’ordre del dia i qui hi participarà. La part catalana tampoc ha fet públics els membres de la seva delegació.

Aeroport

Mena ha instat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a tancar “definitivament” la porta a l’ampliació del Prat. En roda de premsa, li ha reclamat “claredat” i que sigui “rotund” en rebutjar el projecte com, segons diu, ho han estat els comuns. Mena vol saber si el Govern ja coneixia des del 8 de juliol que l’ampliació afectava la Ricarda i, malgrat això, va continuar endavant amb l’acord amb Aena. “Qui menteix en aquesta polèmica? Aragonès o Puigneró?”, s’ha preguntat. El portaveu dels comuns ha defensat que les inversions no han d’anar a un projecte “mediambiental insostenible” sinó a Rodalies Renfe, una infraestructura que utilitza la majoria de catalans.

Mena demana a Aragonès que comparegui al Parlament per aclarir quina és la seva posició i la d’ERC sobre l’ampliació del Prat. I ha assegurat que la seva formació participarà a la manifestació d’aquest diumenge a Barcelona en contra el projecte. “El PSOE ha tornat a deixar la porta oberta a una nova negociació sobre l’ampliació del Prat i volem ser contundents. Catalunya no vol més CO2 al país ni un model turístic massificat com el que té per objectiu aquesta ampliació”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez només es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona