Política

Vilagrà espera que els consellers de Junts vagin a la pròxima taula

La consellera apunta: “Tenim temps i ganes de posar-nos d’acord”

Lamenta que el partit de Puigdemont presentés la seva delegació a última hora: “Això no és consensuar”

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, espera que els consellers de Junts vagin a la pròxima taula de diàleg: “Tenim temps i ganes de posar-nos d’acord”. En una entrevista a TV3, després de la taula de diàleg en què no hi va anar ningú de JxCat, Vilagrà ha recordat que els noms proposats, com Jordi Sànchez o Jordi Turull, “formen part d’un partit, no de la Generalitat” i que és “important” que hi siguin “actius de Junts al Govern”. La consellera ha defensat que a l’espai de negociació hi vagin membres del Govern perquè “així es visualitza el conflicte polític”. També ha afirmat que era clau que hi hagués “consens” i que la manera com va actuar Junts, donant els noms “a última hora i sense haver pogut parlar-ne, no és consensuar”.

Després que el president del Govern, Pere Aragonès, hagi dit en una entrevista al ‘New York Times’ que vol explorar la possibilitar de fer una llei per legalitzar un referèndum, Vilagrà ha dit que els sembla que és possible fer-ho “en el marc de l’actual arquitectura jurídica”. La consellera ha dit tenen en aquesta taula “la màxima ambició” i que tenen clar que volen fer un referèndum d’autodeterminació “pactat i homologable, que s’entengui per la comunitat internacional.

Vilagrà ha considerat que “hi ha opcions” per fer un referèndum si hi ha voluntat política i que, si no, es trobaran “enquistats” i s’hauran de veure “quines són les noves vies”. “Però tenim una oportunitat històrica de treballar en aquests aspectes”, ha encoratjat. Després de la presentació de 44 punts per la retrobada aportats pel govern espanyol, la titular de Presidència ha dit que inclou qüestions “importants del dia a dia” però que es poden treballar en altres àmbits i que no formen part de la resolució del conflicte polític.

La consellera ha assegurat que a la reunió, després de la trobada entre presidents, es va parlar “de tot” i que el conseller Roger Torrent i ella -els únics per la part de la delegació catalana- els van traslladar als ministres en quin moment del conflicte polític estaven i van defensar l’autodeterminació i l’amnistia.

“Ens van escoltar atentament, i van dir que podíem parlar de tot, i és el que farem”, ha manifestat. I ha assegurat que a partir d’ara concretaran què volen dir quan diuen amnistia o autodeterminació i quines sortides poden dibuixar-se.

Vilagrà també ha explicat que es faran reunions “de forma periòdica” i que en aquestes sessions preparatòries compta que també hi serà Junts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona