Política

Puigdemont: “Els països que no estimin el seu patrimoni humà no poden fer-se respectar”

L’eurodiputat reivindica la figura de Carrasco i Formiguera després de rebre la medalla que porta el seu nom a Prats de Molló

Antoni Castellà destaca la “connexió històrica entre Carrasco, Macià i Puigdemont”

L’eurodiputat de Junts Carles Puigdemont ha afirmat aquest dissabte a Prats de Molló (Vallespir) que “els països que no estimin el seu patrimoni humà, el seu passat, no podran fer-se respectar”.

El president ho ha dit aquest matí a Prats de Molló, on ha rebut la Medalla Carrasco i Formiguera, distinció que concedeix la formació política Demòcrates de Catalunya, en un acte que ha tingut lloc davant la casa Macià. “És un honor que em fa molta il·lusió i que m’acompanyarà tota la meva vida”, ha assenyalat a l’inici de la seva intervenció, en la qual ha recordat que un besoncle seu deia que “anava a votar per Carrasco i Formiguera”.

Puigdemont ha considerat que “és important reivindicar la memòria de Carrasco i Formiguera per raons històriques i de país”. “El seu cas ens ensenya també la cara d’una manera d’entendre el patriotisme espanyol, que va justificar que una persona, que fins i tot era prova de bondat, havia de morir perquè les seves idees polítiques havien de ser castigades”, ha assenyalat.

El líder de JxCat ha recordat que a Carrasco i Formigera el van “assassinar per catalanista, demòcrata i republicà”. Segons ell, va ser víctima de “un crim de guerra espantós” i els seus responsables “haurien d’haver comparegut davant els tribunals internacionals”.

En nom de la família de Carrasco i Formiguera, el seu net Manel Martí Carrasco ha explicat les motivacions per lliurar la medalla a Puigdemont, davant un reduït auditori entre els quals figuraven familiars de Carrasco, l’alcalde de Prats de Molló i polítics com l’exconseller Lluís Puig, i l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert i Antoni Castellà, en representació de Demòcrates.

Castellà ha apuntat que hi ha paral·lelismes entre Carrasco i Puigdemont, així com “una connexió històrica entre Carrasco, Macià i Puigdemont”.

La medalla, ha resumit Castellà, “reconeix els valors que va defensar Carrasco: llibertat, justícia, humanisme, la causa de la independència de Catalunya, i en el reconeixement d’avui a Puigdemont estan tots aquests valors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona