Política

Francesc Viaplana agafa el relleu de Jordi Fàbrega a l’alcaldia de la Seu d’Urgell

El canvi s’emmarca en l’acord de govern assolit per ERC i JxCat després de les eleccions municipals

El republicà ocuparà el càrrec fins al final del mandat i Fàbrega serà vicealcalde

Francesc Viaplana (ERC) ha estat investit aquest dissabte nou alcalde de la Seu d’Urgell, càrrec que ostentarà fins al final de l’actual legislatura, en substitució del fins ara batlle Jordi Fàbrega (JxCat). El canvi s’emmarca en l’acord de govern que van assolir ERC i JxCat després de les eleccions municipals del 2019.

El fins ara vicealcalde ha agafat el relleu Fàbrega (JxCat) després d’obtenir majoria absoluta amb els 9 vots favorables de l’equip de govern d’ERC i JxCat. Per la seva banda, el grup municipal de Compromís x la Seu ha votat pel seu cap de llista (6 vots) i la regidora de la CUP ha donat el seu vot pel seu grup municipal (1 vot).

D’acord amb el pacte assolit entre les dues formacions, Fàbrega ha ocupat l’alcaldia els primers 27 mesos de mandat i que Francesc Viaplana ho farà els pròxims 21 mesos restants. A partir d’ara, Fàbrega ostentarà el càrrec de vicealcalde, a més de les regidories de Projectes estratègics, Castellciutat, Hisenda i Intervenció i Seguretat Ciutadana.

Al ple hi han assistit la consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, els exalcaldes de la Seu d’Urgell Albert Batalla, Jordi Ausàs i Amadeu Gallart, entre d’altres càrrecs polítics com diputats al Parlament de Catalunya, senador i exregidors del Consistori urgellenc, així com familiars tant de l’alcalde entrant com del sortint.

En el seu discurs ja com alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, ha agraït a l’alcalde sortint “l’entesa i tracte d’aquesta primera meitat de legislatura”. “Quan vam forjar l’acord de govern, vam crear la vicealcaldia, una nova figura que ens servia per tractar-nos d’igual a igual, així hem funcionat fins ara i així continuarem funcionant”, ha ressaltat el nou alcalde.

Viaplana ha afirmat que assumir l’alcaldia de la Seu és “l’honor polític més gran que hi pot haver”. “Crec sincerament que vivim en un indret privilegiat. Tot i això, soc plenament conscient dels reptes que tenim per davant. Fins ara hem dedicat tots els nostres esforços i recursos a la ciutat, però encara ens queda molt per fer”, ha afegit.

Per la seva banda, Fàbrega ha explicat durant el seu discurs de renúncia que “els pactes estan per complir-los, amb lleialtat i confiança”. També ha fet un balanç d’aquests 27 mesos al capdavant de l’alcaldia, marcats per la pandèmia. “Una pandèmia que ha situat com a eix de totes les nostres decisions i de tot el nostre govern, la salut dels nostres veïns i veïnes, intentant minimitzar els danys sanitaris, però també els socials, econòmics i emocionals. Prendre decisions sempre és difícil, però sobretot quan tenim moltes preguntes i cap resposta, com va ser el cas a l’inici d’una pandèmia”, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona