Política

LA CRÒNICA

Rull insta a la “unitat imbatible” de l’1-O

“Els forts pacten i els dèbils imposen; aprofitem les febleses de l’Estat espanyol”

Ahir era 20 de setembre . Onze dies abans de l’1 d’octubre. I tretze per al 3-O. Josep Rull va recordar ahir les dates que han definit la història catalana més recent amb l’èpica amb què se solen mirar els aniversaris i també amb una crida, la que ens remet a la “unitat” d’aquells dies, a “un nosaltres” que, va recalcar, “ens fa imbatibles”. “El 20 de setembre va encetar un període breu però molt intens en què els retrovisors van desaparèixer, les desconfiances entre independentistes es van acabar desactivant per mirar endavant a un horitzó sense límits”, va assenyalar Rull en la trobada, la número 206, que cada dilluns organitza Girona Vota a la plaça del Vi i que ahir, per la pluja, es va fer al saló de descans de l’ajuntament. L’exconseller va mencionar diverses vegades el “nosaltres” que guanya a l’Estat com el gran aprenentatge de fa quatre anys i va posar d’exemples les urnes o les manifestacions del 3-O.

Emocionat per ser a la terra “del president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont”, va defensar la figura política de qui “ara algú pretén fer-ne una caricatura”. “En els moments més durs va fer un increïble exercici de responsabilitat”, va destacar Rull. Dels temps a la presó en va recordar la duresa –“és molt impactant quan t’emmanillen”– però ho va comparar amb una altra duresa, la que suposa un exili que no permet acomiadar-te dels pares, quan es moren. En relació amb el paper de Puigdemont, Rull va destacar “les victòries extraordinàries” i la “força que té l’exili”. “Els forts pacten i els dèbils imposen”, va afegir sobre les “febleses” d’un Estat que, a diferència d’Escòcia o el Canadà, no pacta un referèndum. Per Rull, l’Estat ha de vulnerar drets fonamentals, desactivar l’estat de dret, i fer les clavegueres, la guerra bruta, per combatre l’embat català. “Aprofitem la feblesa de l’Estat, només anirem endavant si mantenim aquest element de tensió que forçarà l’Estat a moure’s. Per això vam fer el 20-S, 1-O i el 3-O”, va reblar l’exconseller Josep Rull. La setmana passada Carme Forcadell va ser present a la convocatòria. L’objectiu dels organitzadors, que es concentren des del 16 d’octubre del 2017, és que tots els presos hi participin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona