Política

Bolaños defensa la taula de diàleg i acusa el PP d’encarnar “el conflicte”

El ministre de Presidència retreu als populars que la seva gestió va ser una “catàstrofe”

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha defensat el diàleg amb Catalunya i ha acusat el PP de representar “el conflicte”. “Em podria dir quin és el seu projecte per a Catalunya? Cronificar la fractura? No volen que ens retrobem?”, ha dit Bolaños aquest dimecres al matí durant la sessió de control al Congrés davant les crítiques de la diputada popular Edurne Uriarte a la taula de diàleg. Uriarte ha acusat el govern espanyol d’afavorir les autonomies “que incompleixen la llei” i ignorar “almenys la meitat de catalans” perquè la taula és només amb els “independentistes”. Bolaños ha respost que mentre el PP encarna “la confrontació i l’enfrontament”, l’executiu espanyol representa “el retrobament”.

Bolaños ha argumentat que el PP quan governava a l’Estat espanyol es va produir una “catàstrofe” per a Catalunya i Espanya. “El seu govern va significar dos referèndums il·legals, dues lleis de desconnexió i una declaració unilateral d’independència”, ha defensat. El ministre de Presidència ha afirmat que, en canvi, actualment l’executiu està “en bones mans”.

El portaveu de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, també ha carregat contra el diàleg i ha afirmat que la Moncloa “se sotmet al que diuen els separatistes perquè els necessiten per governar”. Bolaños ha respost que la taula de diàleg és “molt positiva” perquè significa que “per fi la política encara els problemes i busca solucions”.

“Volem fer política útil a Catalunya, buscar solucions consensuades que garanteixin la convivència”, ha dit Bolaños, que ha retret la manca de capacitat de diàleg del partit d’ultradreta. “Quina és la seva alternativa? Que Catalunya sempre tingui un conflicte institucional amb Espanya?”, ha plantejat.

A banda, la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, també ha defensat davant les preguntes de PP i Vox el diàleg amb Catalunya i ha dit que la taula “forma part de les relacions normals entre institucions”. Rodríguez ha instat el PP a “tornar a la senda del diàleg” i ha argumentat que el PSOE va fer costat al PP durant la tardor de 2017. “Qui no entengui Espanya en la seva diversitat no serà mai capaç de tenir la seva confiança”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel ataca el centre de Gaza amb el sistema hospitalari a la vora del col·lapse

barcelona
estats units

El Suprem examina un cas que pot eximir als assaltants del Capitoli i Trump

barcelona
política

Fiscalia del T. de Comptes desatén l’amnistia i reclama l’1-O als governs de Mas i Puigdemont

barcelona
Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona
política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona