Política

Giró portarà els pressupostos al Parlament a mitjans d’octubre i no preveu “cap escenari” sense la CUP

El conseller d’Economia opina que el projecte d’ampliació del Prat es va presentar sota “molt dubtes” amb “pocs temps” per estudiar

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha dit que el Govern té intenció de portar els pressupostos catalans al Parlament a mitjans d’octubre, d’aquí a unes tres setmanes. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Giró també ha recordat que, per aprovar-los, caldrà arribar a acords amb formacions que no formin part de l’executiu. En aquest sentit, ha remarcat que “l’únic escenari” que preveu és el d’arribar a un acord amb la CUP, amb qui ha assegurat que ja ha mantingut reunions que “han anat bé”. En la mateixa entrevista, Giró també ha parlat de l’ampliació del Prat, un projecte que considera que es va presentar sota “molts dubtes” i amb “poc temps” per estudiar-ne l’impacte.

El conseller ha remarcat que l’acord dels pressupostos ha de reflectir la majoria independentista al Parlament, i creu que totes les formacions faran “el màxim esforç” per posar-se d’acord. Giró també ha detallat que el Govern ha mantingut reunions amb el PSC i En Comú Podem, tot i que les ha descartat per a l’aprovació dels comptes.

Encara en línia amb l’elaboració dels pressupostos, Giró ha assegurat que no apujarà els impostos a Catalunya, però sí que ha anticipat “alguns retocs” per beneficiar als col·lectius amb menys recursos. “La pressió fiscal no pujarà, però estem treballant perquè hi hagi bones i justes notícies per a les rendes més baixes”, ha explicat. Alhora, ha volgut remarcar que la pressió fiscal al país continua sent baixa en comparació amb la mitjana europea, però sí que ha recordat que és superior a la de Madrid. En aquest sentit, ha demanat un cop més que es resolgui la situació de dèficit fiscal.

Per altra banda, també ha insistit en la necessitat que el govern espanyol descentralitzi la gestió dels fons europeus per accelerar la recuperació postpandèmia. Giró ha afegit que la intenció del Govern és seleccionar deu projectes “transformadors” vinculats a àmbits com la digitalització, la sostenibilitat, l’automoció i la formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona