Política

El fiscal s’oposa a l’indult de Pablo Hasél per ser reincident

Justifica la seva oposició perquè ha estat condemnat quatre cops i s’ha negat a participar en un programa individual de tractament a la presó

La Fiscalia de l’Audiència Nacional s’ha oposat a la concessió de l’indult al raper lleidatà Pablo Hasél -a la presó des del febrer d’aquest any- per haver estat condemnat en quatre ocasions, dues d’elles per delictes d’apologia del terrorisme.

L’escrit, signat pel fiscal en cap de l’Audiència Nacional, Jesús Alonso i al qual ha tingut accés Efe, subratlla a més que Hasél s’ha negat a participar en un programa individual de tractament (PIT) a la presó de Lleida on compleix condemna.

El raper va entrar a la presó al febrer d’aquest any després que el Suprem confirmés la seva condemna per delictes d’apologia del terrorisme, calúmnies i injúries contra la Corona i calúmnies i injúries contra les institucions de l’Estat.

Es tracta de la segona condemna pels mateixos delictes que és ferma contra ell, atès que n’existeix una del 2015. També té dues condemnes més per resistència als agents de l’autoritat i per violació de domicili.

Per aquesta reincidència i l’absència de raons de “justícia, equitat o conveniència pública” que ho justifiqui, el fiscal s’oposa a l’indult i aposta perquè el reclús participi en el programa proposat per la presó.

L’informe de l’educador social de la presó, al qual ha tingut accés Efe, reflecteix que Hasél ha rebutjat el PIT, però també deixa constància que des del seu ingrés no se li ha obert cap expedient i “sempre ha mostrat una actitud correcta i adaptada a la normativa regimental del centre”.

Hasél ha manifestat interès per seguir estudiant i cursar el cicle formatiu de grau superior d’Integració Social i també per canviar de mòdul per poder realitzar més activitats, hores de pati i relacionar-se amb més interns.

“L’intern ha manifestat interès per realitzar el màxim d’activitats possibles i ocupar el temps de forma constructiva. Ha participat en l’activitat Educació per a la Salut, activitat relacionada amb la prevenció de la Covid-19”, exposa l’educador, que deixa constància que també fa esport.

Així mateix, indica que els seus hàbits d’higiene i de cura personal són adequats i que respecta l’ordre i la conservació dels espais comuns. “Manté la seva cel·la i les dependències comunes en bon estat d’ordre, conservació i manteniment”.

La seva actitud és “favorable a la relació, tant amb els altres companys de mòdul com amb els diferents professionals del centre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona