Política

L’Audiencia Nacional ordena el tancament de la revista de Sortu

L’Audiencia Nacional espanyola, prenent com a base informes de la Guàrdia Civil, ha ordenat el tancament “immediat” de la revista de l’esquerra abertzale que informa dels presos bascos Kalera Info i el lloc web Kalerakalera.eus per un suposat delicte “d’enaltiment del terrorisme.

Així ho van denunciar ahir Haimar Altuna i Oihana Garmendia, portaveus de la formació abertzale Sortu, en una roda de premsa a Sant Sebastià, en què van qualificar el fet de “greu i preocupant”, ja que, van destacar, “l’Estat profund està arremetent contra l’activitat d’un partit polític”. “Està atemptant contra drets fonamentals i actuacions lícites, com és el dret a informar”, van destacar i van demanar a l’“Estat espanyol que renunciï, d’una vegada, a l’ús de la violència per donar una solució democràtica al conflicte. És l’hora d’actuar amb responsabilitat”, van assenyalar.

La decisió de l’Audiencia Nacional, contra la qual ha recorregut Sortu, es produeix a petició de la fiscalia, que va reclamar la clausura de les dues publicacions com a mesura cautelar en considerar que s’hi enalteix ETA. Garmendia i Altuna van explicar que Kalera Info és una eina per informar els presos sobre temes judicials que els afecten i les mobilitzacions que es fan en defensa dels seus drets. “Ni més ni menys”, van concloure. Sortu va començar a publicar la revista el 2017. És de caràcter trimestral i inclou reportatges i anàlisis sobre la situació dels presos d’ETA i l’evolució de la política penitenciària espanyola. Inclou resolucions judicials, a més de la llista de presos detallant el temps que fa que són a la presó, el grau o si estan malalts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic Badalona

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona