Política

Illa avisa Puigdemont: “Ningú trencarà el diàleg” i “ningú està per sobre de la llei

El líder socialista creu que el Govern actual “no té credibilitat” i torna a demanar una taula de partits catalans

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha advertit que “ningú trencarà el diàleg”, en relació a la taula entre els governs català i espanyol. Illa assenyala que no passarà perquè “no és el que volen la majoria de catalans” i ha remarcat que cap persona “està per sobre de la llei ni a Catalunya, Espanya ni a Europa”. El cap de l’oposició ha reconegut que la taula de diàleg ha de ser “entre governs”, però ha carregat contra Pere Aragonès a qui ha tornat a reclamar que posi en marxa una mesa de partits a Catalunya. “Tots som catalans senyor Aragonès i, per això, li reclamo que obri una taula perquè vostè hauria de ser el president de tots els catalans”, ha reblat Illa que considera que l’actual Govern “no té credibilitat”.

En aquest sentit, el líder del PSC al Parlament ha recordat que Aragonès “va desautoritzar” Puigneró després de l’acord que havia arribat amb la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per a l’ampliació de l’aeroport del Prat. “Quina credibilitat té un Govern on es desautoritza al vicepresident”, ha lamentat Illa. Un Illa que també ha demanat que “s’afrontin els problemes reals” i que es comenci a “dir en públic allò que es reconeix en privat”.

“Cal tenir el vigor per explicar a la ciutadania la veritat. Catalunya necessita unir els catalans i no pas que ens divideixin amb horitzons impossibles que divideixen encara més la societat. I per això cal diàleg”, ha reivindicat. I en relació a aquest diàleg, el líder socialista i aspirant a la primera secretaria del PSC ha demanat remarcat que el primer pas és el diàleg, després la negociació i, finalment, l’acord.

Tot plegat en el clàssic acte de la Festa de la Rosa que es fa cada any a Gavà i que reuneix simpatitzants, militants, alcaldes i altres autoritats socialistes. A Illa l’han acompanyat la ministra de Transports, Raquel Sánchez, que ha lamentat que no s’arribés a l’acord per l’ampliació de l’aeroport de Barcelona. “Qui pot pensar que invertir 1.700 MEUR en una instal•lació és anar contra Catalunya”, ha afegit.

L’acte l’ha tancat l’encara primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha reivindicat la figura d’Illa i s’ha posicionat a favor de la seva candidatura per substituir-lo. “Al PSC no hi haurà bicefàlia i estic segur que Salvador Illa portarà el partit més lluny d’on jo el deixaré”, ha conclòs entre aplaudiments dels assistents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul