Política

Borràs creu que un nou referèndum unilateral com l’1-O “no és factible” en el context actual

La presidenta demana a Batlle que es disculpi per haver vinculat els aldarulls amb actuacions seves i de Torra

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, creu que un nou referèndum unilateral com l’1-O “no és factible” en el context actual perquè l’Estat “prendria mesures perquè no passés el que es va aconseguir” fa quatre anys. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Borràs ha dit que veu “impossible” que ara hi hagi un referèndum acordat tenint en compte l’Estat que hi ha al davant. Sobre les declaracions del tinent d’alcaldia de seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, Borràs li ha demanat que es disculpi perquè “no és cert que mentre es cremava una comissaria dels Mossos ella anés a la presó a visitar Pablo Hasél”. “És una afirmació tan desproporcionada i injusta que l’únic que cal és exigir disculpes públiques”, ha dit.

Borràs ha recordat que l’acord de Govern, a petició de Junts, estableix que l’1 d’octubre només pot ser substituït per un referèndum acordat i vinculant. Un escenari que la presidenta del Parlament veu “impossible” en aquests moments. I també ha descartat un altre 1-O unilateral. “El que reivindico és l’1 d’octubre, la seva vigència i la voluntat de complir el seu mandat. L’Estat sí que el valora, el valora molt. Només cal veure el nivell de repressió que continua generant”, ha manifestat el dia que arrenca al Parlament el debat de política general.

Negociar aturada d’hostilitat

Borràs ha defensat que en qualsevol conflicte quan hi ha una negociació s’aturen les hostilitats. I, en aquest sentit, ha dit que en el cas de Catalunya ha de passar el mateix. “Mentre no passi, hi haurà fotografies, vetos, comoditat per part d’una banda però no resolució del conflicte”, ha afirmat. Preguntada per si ERC s’ha d’aixecar de la taula de diàleg amb el govern espanyol, ha respost que “això ho ha de decidir qui s’ha assegut a la taula”.

Sobre si té recorregut l’actual legislatura si l’independentisme no acorda un full de ruta, Borràs ha respost que “l’ha de tenir” perquè “cal posar en valor” el 52% de vots a partits independentistes de les últimes eleccions al Parlament. La presidenta de la cambra no creu que ERC, Junts i CUP vulguin “menystenir” els resultats del 14-F i ha reclamat “fer pinya” perquè es visualitzi aquest resultat.

Reclama disculpes públiques a Batlle

Després que Batlle hagi vinculat els aldarulls a Barcelona amb actuacions de l’expresident Quim Torra o de Borràs, la presidenta del Parlament li ha exigit unes disculpes públiques. “Això que diu és fals. És irresponsable i temerari per part d’un servidor públic. És fals que mentre cremava una comissaria jo estigués visitant Hasel i menys com a presidenta del Parlament. Encara no ho era i no s’havien ni produït les eleccions”, ha replicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA