Política

JxCat detecta oblits en el discurs sobre el pacte de govern

La formació troba a faltar al·lusions a la confrontació amb l’Estat

El PSC i els comuns veuen “debilitat” l’executiu

Quan Pere Aragonès va haver enllestit ahir el seu discurs, representants de tots els grups en van fer una valoració d’urgència en espera que els seus respectius líders avui entrin en el cos a cos del debat amb el president. Per Mònica Sales, de JxCat, en la intervenció d’ahir d’Aragonès “hi ha punts de l’acord de govern que no s’han vist reflectits en la seva totalitat”, com ara que no es van fer al·lusions a la necessitat d’iniciar una confrontació cívica amb l’Estat, sobretot si fracassa la via de la negociació. Igualment, la formació també va trobar a faltar més referències “a la persecució” de Carles Puigdemont. Pel que fa a la CUP, la resposta al discurs va ser un comunicat on assenyalaven que “Pere Aragonès no ha estat ni convincent ni concret”.

Pel PSC, va parlar la seva portaveu, Alícia Romero, que feia referència a una al·locució ”avorrida, decebedora i sense cap novetat, on només es parlava a la meitat dels catalans”. Pels socialistes, alguns paràgrafs del president, com ara aquells que van fer referència al diàleg amb l’Estat, denotaven “la divisió” que hi ha a l’executiu sobre qüestions crucials. Jéssica Albiach, d’En Comú Podem, l’única presidenta de grup que va intervenir ahir, també va redundar en aquesta idea, parlant de “la debilitat“ d’un president fent gestos “per convèncer els seus socis”.

Cs, el PP i Vox hi veuen continuïtat

Per Nacho Martín Blanco, portaveu de Ciutadans, la intervenció d’ahir constata que “les intencions d’Aragonès són òbvies; només busca la confrontació” i, per tant, no veu cap canvi respecte al relat de l’independentisme. En un to similar es va expressar Lorena Roldán, del PP, que va sentir un discurs “en què s’han repetit els mateixos mantres de sempre i la mateixa cançó que escolten des de l’última dècada, aquella que margina la meitat dels catalans”. Joan Garriga, de Vox, també va criticar un “pla de govern que està basat en el sectarisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona