Política

L’oposició no pot reprovar l’edil que no va respectar el toc de queda a Palafrugell

Els grups del govern fan extensiva la seva majoria al suport de les entitats

També tomben la moció per congelar taxes

El PSC no se’n va sortir en l’intent de reprovar la regidora de Joventut, Mònica Tauste (ERC), després que al juliol incomplís el toc de queda nocturn i posés el càrrec a disposició de l’alcalde. El batlle, Josep Piferrer, argumentava abans del ple que Tauste havia merescut el suport de l’equip de govern, a banda d’assumir l’error, pel suport que els van traslladar diverses entitats de joves de la població, i en el ple no van voler debatre el punt.

El portaveu socialista, Juli Fernández, va insistir que no calia la dimissió, però sí una reprovació en què va demanar, sense èxit, suports d’alguns dels socis del govern. Sí que es van sumar a la proposta el portaveu de Cs, Joan Farré, que va demanar que s’adoptés, com a mínim, “un canvi d’àrea”, i el regidor de Palafrugell En Comú, Alfons Rius, que va argumentar que s’hi adherien pel vot majoritari de l’assemblea local, tot i reconèixer a Tauste la feina feta a la regidoria.

El PSC també va presentar una moció per congelar taxes i impostos en l’exercici del 2022, novament amb el suport dels Comuns i Cs, però que va ser tombada igualment amb la majoria absoluta d’ERC, Som Gent del Poble i JxCat. Per Fernández (PSC), en “la situació que s’està patint i es patirà” caldria que l’any vinent “quedés tot congelat, com a mínim els impostos” com ara l’IBI. Per l’alcalde, però, el debat d’ordenances s’iniciarà a l’octubre, sobre la base dels informes d’intervenció municipal: “I si cal algun retoc per quadrar, es farà, cosa que no vol dir que apugem o abaixem, però no volem estar lligats de mans” per la moció, ja que estan pendents d’haver d’apujar l’IPC en sous de la plantilla i contractes de serveis i subministraments revisables.

L’avinguda Espanya

El desdoblament de l’avinguda Espanya es podria accelerar gràcies als fons europeus Next Generation, i per això ahir ja van aprovar l’expedient d’expropiacions per a les fases 2 i 3, per tenir feina avançada si arriben els diners per executar el projecte. Només els set edils del PSC es van abstenir, ja que consideren que és una obra molt costosa i per pal·liar problemes puntuals.

Unanimitat pel dol perinatal

El punt que va suscitar més consens, amb la unanimitat de tots els grups, va ser la moció que proposaven els tres grups del govern pel reconeixement públic del dol perinatal, neonatal i durant la gestació de nadons, de famílies que veuen frustrat el naixement de fills. La regidora Olga Palahí va proposar la creació d’un espai de culte comú al cementiri municipal per visibilitzar pèrdues que sovint es produeixen sense que les famílies puguin acomiadar-se del nadó o fetus físicament, a més d’oferir-los suport emocional, recursos i el contacte amb l’associació que atén aquests casos al Baix Empordà. Només Alfons Rius, que també hi va donar suport, va proposar, a més, mesures similars per a les morts per càncer o accidents de trànsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona