Política

JxCat tilla la detenció de Puigdemont de “putiferi”

Sánchez acusa Junts de conspiranoia i diu que el seu govern està “amb el 80% de catalans que volen un acord”

La diputada de JxCat al Congrés dels Diputats Míriam Nogueras ha etzibat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que la detenció de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a l’Alguer va ser un “putiferi”, la qual cosa ha portat la presidenta de la Cambra, Meritxell Batet, a retirar-li la paraula posteriorment per l’ús de termes “inadequats”.

A la sessió de control al Govern al Congrés celebrada aquest dimecres, la diputada de JxCat ha preguntat a Sánchez si té coneixement de les actuacions de tots els seus departaments en l’àmbit internacional, en relació a la detenció de Puigdemont per una ordre del Tribunal Suprem espanyol, encara que posteriorment va ser posat en llibertat.

Amb un to molt crític, ha retret al president del Govern que s’hagin “esforçat des de fa moltíssims anys” a fer creure que hi havia un conflicte entre catalans.

“Ens han pegat, empresonat, portat a exili, intervingut il·legalment mòbils a molts, fins i tot ens acusen de terrorisme”, ha denunciat la diputada, que creu que la “cacera, detenció i posada en llibertat de Puigdemont ho ha canviat tot”.

Per Nogueras, amb aquesta detenció el poder judicial espanyol “que abandera el feixisme” i les institucions policials han “llançat un pols” al Govern amb aquesta detenció, ja que assegura que són ells “els que decideixen què passa i com a Espanya”.

“El que hem vist aquests dies és, en boca de periodistes italians i periodistes espanyols, un putiferi”, ha sentenciat.

La parlamentària de Junts ha acusat el govern espanyol d’“aprofitar-se i rendir-se a aquest poder feixista” i li ha retret haver-se “inventat un diàleg fictici com a solució al problema a Catalunya”, per així tenir “als catalans calladets durant uns anys i poder seguir utilitzant Catalunya com a excusa per gratar vots a la dreta”.

“La taula no és la solució a la repressió, espoli i bullying que pateix el poble de Catalunya”, ha afegit la diputada, que ha conclòs que el problema de Catalunya són els “enganys i covardia” del Govern espanyol per “afrontar una realitat que se’ls va menjant dia a dia”.

Després de la seva primera intervenció, la presidenta del Congrés ha intervingut per retreure-li les seves paraules i negar-li la possibilitat de tornar a parlar.

La resposta de Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat aquest dimecres la portaveu de Junts, Míriam Nogueras, de defensar plantejaments conspiranoics respecte a la detenció i alliberament de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, i ha insistit que Espanya “és un país democràtic amb un estat social i de dret”. “Vostès parlen de percentatges, però el 80% de la població catalana que vol un acord, aposta pel diàleg i no vol unilateralitat”, ha dit en resposta a la portaveu de Junts, Míriam Nogueras, que li ha retret que es mantingui impassible davant el “cop d’Estat togat” que li ha fet el poder judicial. “Amb vostès no podem negociar res, perquè vostès no manen”, ha dit Nogueras.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona