Política

El govern britànic mobilitza l’exèrcit per alleujar la falta de combustible

El ministre d’Energia confirma que es mobilitzaran uns 150 conductors militars

L’administració ja ha desplegat la seva flota de camions cisterna

El govern britànic ha optat finalment per desplegar l’exèrcit per alleujar la crisi de combustible. Ho va confirmar ahir el ministre d’Energia, Kwasi Kwarteng, que va dir que s’havien mobilitzat fins a 150 soldats i que conduirien camions cisterna en els pròxims dies. De moment, el govern ja ha desplegat la seva flota de camions cisterna, conduïda per civils, que van dur els vehicles des de les terminals de Cambridgeshire i West Yorkshire.

“Crec que en els pròxims dos dies la gent veurà alguns soldats conduint la flota de camions de benzina –va afirmar Kwarteng–. Els últims dies han estat difícils. Hem vist llargues cues, però crec que la situació s’està estabilitzant i ja hi ha més gasolina als assortidors. Crec que estem en el camí correcte.”

Quan se li va preguntar si podia garantir que no hi hauria problemes durant el període nadalenc, Kwarteng va dir: “No us garanteixo res. Tot el que puc dir ara mateix és que la situació s’està estabilitzant.”

Les paraules de Kwarteng s’alineen amb les del primer ministre, que ahir va dir que la situació estava millorant. També l’Associació de Gasolineres britàniques, que representa la majoria de les estacions de servei del país, va afirmar que només un 27% de les gasolineres del país s’havien quedat sense combustible ahir. Els últims dies era d’un 66%. En dos dies les estacions de servei acabaven tot el combustible, que normalment dura una setmana. El govern està racionalitzant-ne el consum i ha fixat un límit per conductor de 30 lliures (uns 35 euros) per omplir el dipòsit.

El govern també ha confirmat que estan emmagatzemant combustible per garantir que els serveis d’emergència en tinguin. Tot i el missatge optimista del govern, ahir es van repetir les escenes de gasolineres tancades perquè s’havien quedat sense combustible, les cues a les estacions de servei obertes (tot i el racionament) i les imatges de conductors fent voltes per la ciutat buscant estacions de servei obertes.

La crisi està afectant sobretot Londres i les ciutats del sud-est d’Anglaterra. Continuen les baralles entre conductors a les cues per omplir els dipòsits. Fins i tot un conductor va ser detingut per haver-ne amenaçat un altre amb un ganivet. Un altre efecte col·lateral que preocupa és el fort increment dels preus per la gran demanda que hi ha.

La crisi del combustible és conseqüència del Brexit dur de Johnson i del nou sistema d’immigració, que ha deixat el Regne Unit sense mà d’obra perquè els britànics no volen fer les feines que feien els europeus. La ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, va criticar ahir durament Johnson i el Brexit i va assegurar que la crisi per l’escassedat de conductors de vehicles pesants és el resultat de la política “imprudent” de Johnson. Sturgeon li va demanar que “revisi urgentment tota la seva política d’immigració posterior al Brexit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Els diputats francesos aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid