Política

Els mossos investigats per la pèrdua d’un ull d’una manifestant pro Hasél diuen que van disparar per sota la cintura

Les acusacions creuen que els trets no van ser reglamentaris i demanen prohibir el foam

Els dos escopeters dels Mossos d’Esquadra investigats per haver provocat la pèrdua d’un ull a una manifestant pro Hasél han assegurat aquest dijous que van disparar projectils de foam per sota de la cintura i seguint el protocol. Per això, no s’expliquen el motiu pel qual un dels projectils va impactar a la cara d’una manifestant al barri de Gràcia tot i estar dreta i a una distància de més de 20 metres. Tots dos han declarat al jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, que els investiga per lesions.

L’advocat de l’acusació particular, Xavier Muñoz, i la de l’acusació popular d’Irídia, Sònia Olivella, s’han mostrat satisfets d’haver iniciat la investigació però lamenten que els agents no hagin respost les seves preguntes. A més, consideren gairebé demostrat que el tret es va fer des forma antireglamentària i intencionada, ja que s’hauria disparat a una distància inferior a l’òptima i per sobre de la cintura. Per això, han dit que tant si el tret va ser intencionat com accidental, la comissió del Parlament sobre seguretat hauria d’analitzar i aclarir l’ús d’aquests projectils.

També han declarat la víctima dels fets i un periodista que era a la zona, que han corroborat que van sentir dos trets molt seguits de foam i després l’impacte a la cara de la noia, en un moment on no hi havia aldarulls especialment violents.

Els fets van tenir lloc el 16 de febrer en el marc de les manifestacions convocades a favor del raper Pablo Hasel a diferents ciutats catalanes, entre elles Barcelona. Al voltant de les 8 del vespre la jove va rebre l’impacte d’un projectil de foam i va perdre l’ull dret. Com a conseqüència dels fets, tan la víctima com Irídia es van querellar contra l’agent que presumptament va disparar el tret, així com el comandament responsable de l’equip policial.

Ara el jutjat investigarà si els agents investigats són responsables d’un delicte de lesions amb l’agreujant de prevalença de caràcter públic atesa la pèrdua de l’ull. Així, a partir de les diligències haurà de determinar de quina forma es van produir els fets i qui en seria els o els responsables. També s’han demanat diversos documents de caràcter mèdic relacionats amb la lesió de la jove.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona