Política

líban

Sis morts en una protesta a Beirut

Almenys sis persones van morir i desenes van resultar ferides ahir, en un tiroteig que hi va haver durant una protesta violenta convocada pels partits xiïtes Amal i Hezbol·là al davant del Palau de Justícia del Líban per demanar la destitució del jutge que investiga l’explosió del 2020 a Beirut i per la qual diversos exministres afiliats a ells són sospitosos de negligència. L’exèrcit es va desplegar ràpidament a la zona dels fets per mirar de contenir la situació.

La institució castrense va explicar que uns desconeguts van disparar contra els manifestants quan es dirigien al Palau de Justícia i va avisar que les unitats desplegades a la zona “dispararien a qualsevol persona armada que estigués a la carretera”. Centenars de partidaris d’Amal i Hezbol·là van sortir als carrers per demanar la destitució del jutge Tarek Bitar, a càrrec de la investigació de l’explosió que l’agost de l’any passat va causar més de 200 morts, 6.500 ferits i una gran devastació a Beirut.

Ahir mateix, un tribunal va desestimar una demanda presentada contra el magistrat pels legisladors i exministres Ali Hassan Khalil i Ghazi Zaiter, d’Amal, que estaven cridats a declarar aquesta setmana en relació amb el cas i han estat acusats d’obstruir la investigació per guanyar temps fins que recuperin la seva immunitat parlamentària en els pròxims dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia