Política

La CUP entra a la cursa de fons per Barcelona

El partit engega al novembre el procés per definir programa i candidatura

La CUP no vol quedar al marge de l’ambient de precampanya electoral que es viu a la ciutat de Barcelona i ahir va llançar la seva estratègia per donar forma a un programa i una candidatura que tindrà com a principal repte recuperar la representació en el ple del consistori de la ciutat.

Eulàlia Reguant i Carles Riera van ser els encarregats ahir de presentar l’estratègia del partit que es llança sota el lema Tombem la ciutat dels voltors. Per això van triar com a escenari per a la roda de premsa el Port Vell de Barcelona, davant de la marina de luxe, des d’on van llançar el missatge que el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni “no té cap intenció de canviar el model de ciutat basat en el de la marca Barcelona”.

Els cupaires volen revertir l’orde de les coses en una ciutat on, segons van dir, en cinc anys el preu de lloguer dels habitatges ha pujat un 40% i l’arribada de turistes, un 27%. Els anticapitalistes acusen el govern Colau de governar en la contradicció i, mentre per un costat es rebutja l’ampliació de l’aeroport de Barcelona, per un altre es fa costat a la nova terminal de creuers, que fomenta el turisme de masses.

El procés que seguirà ara la CUP és el de convocar les assemblees als barris durant la primera quinzena de novembre per debatre sobre el programa per passar a formar després “una candidatura ambiciosa” que es concretarà en mesos. La CUP està oberta a tot tipus de fórmules electorals, segons va dir Reguant.

Un debat sobre la ciutat, i només la ciutat

El procés electoral per a l’alcaldia de Barcelona, encara en fase incipient però també molt viu, està deixant clar que el debat polític a Catalunya ha situat la idea de la independència en un segon pla. Elsa Artadi, que serà la candidata de Junts per Barcelona, en la presentació de la seva proposta, va obviar la qüestió, es va centrar en el model de Barcelona que proposa, i només al final va parlar de la ciutat com a capital d’estat. Ahir, els portaveus de la CUP van fer el mateix, presentant una proposta que debat sobre el model de ciutat i no el model de país a través de la seva capital, com va passar en les anteriors eleccions, en què la idea unionista de Valls es va acabar imposant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona