Política

Guanyem Badalona ofereix els seus vots al PSC perquè prosperi la moció de censura però descarta entrar al govern

El grup argumenta que els socialistes no respecten un “preacord” per al repartiment de cadires

Asseguren que garantiran “l’estabilitat” des de fora de l’equip municipal

El grup municipal de Guanyem Badalona en Comú assegura que donarà els seus vots a la investidura del socialista Rubén Guijarro per facilitar que prosperi la moció de censura contra l’actual alcalde, Xavier Garcia Albiol (PP), però descarta entrar al futur govern de coalició, com demanen la resta de partits de l’oposició.

La formació municipalista argumenta el seu rebuig a entrar a l’equip municipal en què “no hi ha prou confiança” amb els socialistes després que aquest dimarts se celebres la primera reunió formal a cinc bandes, juntament amb ERC, Badalona en Comú i Junts. Segons Guanyem, en els contactes previs s’hauria preacordat amb el PSC una estructura de govern que els socialistes no haurien ratificat en aquesta primera trobada amb la resta de grups.

La portaveu del grup municipal de Guanyem, Nora San Sebastián, ha afirmat que en l’actual context “no es donen les condicions per fer ara mateix una coalició de govern amb el PSC”. Tot i això, ha avançat que garantiran tant la investidura de Guijarro com la futura estabilitat del govern que puguin acabar configurant els socialistes.

Segons ha explicat Guanyem, el grup municipal va “preacordar amb interlocutors validats pel PSC” una proposta d’estructura de govern col·legiat i compartit, que donava igualment l’alcaldia al PSC. Tot i això, i sempre segons la versió de Guanyem, en la trobada formal d’aquest dimarts, l’equip negociador del PSC no va donar validesa a aquesta proposta.

“S’ha estat negociant en fals, i aquestes passes en fals han generat una crisi de confiança que no deixa cap marge per negociar l’entrada de Guanyem al govern Guijarro”, ha explicat l’equip negociador de Guanyem. Davant d’aquest escenari, l’assemblea dels municipalistes dona llum verd als regidors perquè donin suport “a qualsevol candidat” que presenti la moció de censura.

El president del grup municipal, Toni Flores, assegura que “el PSC pot comptar, sense cap mena de condició, amb els vots de Guanyem per a fer el relleu a l’alcaldia i, per suposat, per aprovar propostes que beneficiïn la ciutat”. Flores afirma que Guanyem garantirà “l’estabilitat” des de fora del govern.

D'altra Banda, l'assemblea local de Junts per Badalona s'ha reunit aquesta tarda i ha acordat per unanimitat donar suport a la moció de censura contra l'alcalde Xavier Garcia Albiol després de saber-se la seva implicació en casos de corrupció. Junts per Catalunya negociarà amb la resta de forces polítiques impulsores de la moció si participa o no en el futur govern de la ciutat. En cas que hi hagi una proposta per entrar a govern, la decisió haurà de ser valorada per l'assemblea de Junts per Badalona.Von der Leyen adverteix de noves sancions contra Moscou si envaeix Ucraïna

Brussel·les

Puigdemont retreu als estats de la UE que “callin” davant “l’acarnissament” de l’Estat contra diputats catalans

Brussel·les

El govern espanyol aprova transferir 534.375 euros a Catalunya per obrir 285 noves places d’FP

MADRID

Primer tràmit de la llei d’ocupació pública catalana

BARCELONA

El Govern replica a la CUP que l’aposta per la taula de diàleg forma part de l’acord d’investidura

BARCELONA

El Govern aprova la memòria de la futura llei contra el racisme

BARCELONA

Llop, sobre el 25% en castellà: ”Depenent de què faci la Generalitat, veurem les passes en el procediment judicial”

BARCELONA

Catalunya celebrarà a la primavera un acte en el marc d’un esdeveniment del govern dels EUA sobre qualitat democràtica

Washington

La CUP avisa el Govern que no pot utilitzar la taula de diàleg com a “cortina de fum”

BARCELONA