Política

L’alcalde de Sarrià de Ter, absolt de desobediència

Li demanaven un any d’inhabilitació i 3.600 euros per una pancarta de l’ANC

La titular del jutjat penal 2 de Girona ha absolt l’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula (ERC), del delicte de desobediència que se li imputava per una pancarta de l’ANC penjada al balcó de l’ajuntament abans de les eleccions municipals del 2019. La sentència deixa clar que no va desobeir el requeriment de la junta electoral de zona de despenjar-la, perquè no en tenia coneixement. Segons la sentència, l’ordre va arribar per error al correu electrònic d’una funcionària de l’Ajuntament i no queda acreditat ni que aquesta l’obrís. Fajula, doncs, ha quedat absolt de desobediència, per la qual la fiscalia li demanava un any d’inhabilitació i una multa de 3.600 euros.

L’alcalde s’ha manifestat satisfet per la sentència, tot i que pot ser recorreguda en contra, i ha afirmat que és una mostra més de la persecució política contra el moviment independentista, provocada, en el seu cas, per Ciutadans, un partit que ha qualificat de residual a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.