Política

Junts inicia la cursa de les municipals per captar “els millors” de cada territori

Inicia a Granollers la gira de 52 actes per convertir-se en el partit central a Catalunya

Nogueras i Geis carreguen contra els incompliments del PSOE

Junts per Catalunya va donar ahir el tret de sortida a la precampanya electoral a Granollers de cara a les eleccions municipals del 2023 amb la voluntat de captar i sumar “les millors persones” d’arreu del país que comparteixin l’objectiu de convertir-lo des del món local en el “partit central de Catalunya”, treballant per “la qualitat de vida, les oportunitats i l’esperança d’un futur millor”. Així ho va manifestar el secretari d’organització i diputat al Parlament, David Saldoni, en una crida velada perquè molts càrrecs del PDeCAT s’hi acabin sumant, i va anunciar que el d’ahir serà el primer dels 52 actes de la gira Preparats que en poc més de trenta setmanes recorrerà diferents municipis –la setmana que ve es farà a Girona–, i també els districtes de Barcelona.

La consellera d’Universitats, Gemma Geis, va destacar la importància d’aquestes eleccions perquè per avançar en un camí de “fortalesa” cap a la independència “la primera llavor són els ajuntaments” com es va demostrar en el referèndum de l’1-O. Aquesta gira de precampanya també s’ha dissenyat per donar a conèixer els seus candidats –ahir hi van intervenir els alcaldes de Sant Celoni i les Franqueses, Raül Garcia i Francesc Colomer, a Granollers, Àlex Sastre– i Geis en va destacar el seu compromís personal en temps difícils de pandèmia “els ha deixat una motxilla” que els ha preparat per donar resposta a tots els reptes.

L’acte també va servir perquè la consellera, però sobretot la portaveu al Congrés, Miriam Nogueras, carreguessin contra l’executiu espanyol, els incompliments dels pressupostos amb Catalunya. Nogueras va lamentar que els partits independentistes ballin “com tontets” la coreografia que marca un PSOE sense majoria i no siguin capaços d’ajuntar-se els 23 diputats i ser “astuts” per “posar la cançó que ha de ballar el Partit Socialista”. Nogueras va explicar que de cada cent euros que l’executiu espanyol diu que invertirà a Catalunya només n’arriben 66 de mitjana els últims deu anys, cosa que significa que 28.000 milions d’euros no van arribar per llei a Catalunya o que cada català té 2.400 euros menys a l’any en serveis. Entre d’altres també va censurar que “no hagin fet un quilòmetre nou de rodalies des del 1975”, mentre que Geis va lamentar que “el govern més progressista de la història presenti una llei d’universitats en què el sistema català no hi és ni se l’espera”.

ERC es prepara en les assemblees

La direcció d’ERC també ha iniciat el seu compte enrere per a les municipals i ha convocat els 10.000 militants a les dotze assemblees territorial aquest mes per començar a preparar les municipals. En les trobades també informen del pla de govern de la Generalitat i de com enfoquen les negociacions amb l’Estat espanyol per resoldre el conflicte polític i pels pressupostos. A banda d’informar les bases, l’objectiu és “escoltar les seves valoracions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona