Política

Borràs proposa Dalmases com a suplent al Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa

La presidenta planteja a la Mesa l’oferta com un acord amb Aragonès i ERC però els republicans ho desmenteixen

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha proposat el diputat de JxCat Francesc de Dalmases com a suplent al Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa. Segons diverses fonts consultades per l’ACN, Borràs va posar el seu nom damunt la taula durant la Mesa de dimarts com si es tractés d’un acord consensuat entre Junts, ERC i el president del Govern, Pere Aragonès. A la reunió, els membres republicans a la Mesa van negar cap entesa sobre aquesta qüestió, de la qual els altres grups tampoc en sabien res. Fonts de Palau també han desmentit l’acord. La majoria de la Mesa va demanar consensuar el candidat, i l’assumpte va quedar obert a l’espera que els grups ho negociïn. La Mesa ho reprendrà en properes reunions.

El nomenament del suplent al Congrés de Poders Locals i Regionals, que ara pertoca a Catalunya, no estava inclòs en l’ordre del dia de la reunió de la Mesa de dimarts, i Borràs va proposar-ho en l’apartat reservat a “altres qüestions”. Tant el propi Dalmases com l’entorn de Borràs han dit que no els consta que la presidenta del Parlament fes aquesta proposta a la reunió de la Mesa.

Aquesta topada entre la presidenta de la cambra i ERC va passar en la mateixa reunió de la Mesa on es va veure el document dels serveis jurídics per la reforma del reglament que proposa eliminar l’article que podria suspendre Borràs.

El Congrés de Poders Locals i Regionals, amb seu a Estrasburg (França), és una institució que avalua la situació de la democràcia local i regional en els 47 estats membres del Consell d’Europa. La principal funció és “enfortir i seguir els avenços en la democràcia local i regional”.

El càrrec de suplent al Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa no percep cap salari. Tal com han explicat a l’ACN fonts d’aquest organisme, al suplent només se li paguen les despeses justificades en cas d’assistir presencialment a les reunions, com per exemple el bitllet d’avió i un abonament per a la pernoctació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El TSJC ajorna el judici contra Jové i Salvadó per la campanya electoral, però no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona