Política

La CUP està “més a prop del no que del sí” als pressupostos de la Generalitat

Reguant remarca que els anticapitalistes “no renuncien” a arribar a un acord encara i assegura que ho hauran d’aprovar les assemblees territorials

Sobre la negativa del govern espanyol de no incloure quotes de català a la llei audiovisual: “No n’esperem res de l’estat espanyol”

La CUP considera que estan lluny encara de poder tancar un acord amb el Govern per votar i aprovar els pressupostos de la Generalitat per al 2022, però tot i això no tanca la porta a poder arribar a un acord. “Ara mateix estem més a prop del no que del sí, però no renunciem. Seguim pensant que el necessari per al país és un sí als pressupostos i en això treballem”, ha dit la portaveu del grup parlamentari de la CUP, Eulàlia Reguant en una entrevista a Catalunya Ràdio. En aquest sentit, l’anticapitalista assegura que els dubtes se situen, especialment, en punts de l’acord d’investidura que, segons diu, no estan desenvolupant-se “com hauria de ser”.

Així, Reguant concreta que l’acord amb el Govern “s’allunya” per “certes coses que estaven a l’acord d’investidura i que no han avançat com creiem que haurien d’estar passant, i per una certa sensació d’un Govern que no té clar cap a on va, que dificulta tenir un horitzó clar”. Per a la CUP, qüestions com l’emergència habitacional i les mesures per a pal·liar-la, la internalització del 061, o l’ús de les bales de foam, per exemple, son qüestions que “fan veure que l’acord d’investidura no va en la línia que hauria d’anar i que per tant posa en discussió aquest acord”.

Dilluns la CUP aprovarà convocar les seves assemblees territorials per debatre i decidir si presenten una esmena a la totalitat als pressupostos o permeten el seu tràmit al Parlament. La decisió final arribarà en uns dies.

Reacció a Bolaños i les quotes del català

La CUP no s’ha mostrat sorpresa per la negativa del govern espanyol d’incloure quotes de català a la llei audiovisual. Ho ha dit aquest dissabte el diputat Xavier Pellicer a Perpinyà, on ha assegurat que “no n’esperen res de l’estat espanyol” i que ja “ha demostrat la seva actitud”. Pellicer ha reaccionat d’aquesta forma a les declaracions que ha fet el ministre de la Presidència del govern central, Félix Bolaños, en una entrevista on ha apuntat que no hi ha un percentatge concret, però que es treballarà per donar suport i defensar les llengües cooficials. Per això, la formació creu que cal deixar de dependre de les “dinàmiques” de l’Estat i ha instat la Generalitat a dotar-se dels seus propis “mecanismes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA