Política

Badalona celebra un ple extraordinari per substituir a Albiol

Si no hi ha cap sorpresa, el socialista Rubén Guijarro serà el nou batlle de la ciutat

Afirma que demana la moció de censura per “l’espiral de mentides i escàndols”

El ple de Badalona celebra aquest migdia una sessió extraordinària per debatre la moció de censura a l’actual alcalde del PP, Xavier García Albiol. En els darrers tres anys, des de 2018, Badalona haurà tingut quatre alcaldes, cinc governs, i haurà viscut dues mocions de censura. Si no hi ha cap sorpresa el socialista Rubén Guijarro serà el nou batlle de Badalona .

El líder del PSC de Badalona, Rubén Guijarro, ha defensat la moció de censura contra l’encara alcalde, Xavier García Albiol, per desmarcar la ciutat de l’ “espiral de mentides i escàndols”, i ha acusat el dirigent del PP català de “falta d’honestedat i dignitat” i de “posar-se d’esquena a la ciutadania”.

Guijarro així ho ha sostingut al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) durant el ple de votació de la moció de censura forjada per l’oposició i en el qual, si no hi ha sorpreses, serà nomenat alcalde en substitució d’Albiol, al qual la resta de formacions vol apartar per la seva aparició en els ‘papers de Pandora’ vinculat a una societat a Belize.

“És aquest atrinxerament en mentides, la falta d’honestedat i de dignitat el que ens ha motivat a fer un pas endavant”, ha dit Guijarro, que ha retret a Albiol que hagi pensat “més en si mateix que en els qui representa” i que s’hagi “atrinxerat” en els “escàndols”.

Per això, ha justificat la moció per “dignitat, la defensa dels principis democràtics i l’estat de dret i l’amor per Badalona”, ciutat a la qual, ha assegurat, el dirigent popular ha fet un “mal irreparable”.

“Hem vist amb tristesa i vergonya que la persona en qui van confiar els veïns s’ha servit a si mateix i atrinxerat a la cadira”, ha afegit en al·lusió a Albiol a qui, ha recordat, van oferir dimitir “per dignitat”.

“Va tenir l’oportunitat de redimir els seus errors i mirar a la cara als seus veïns i dir-los que es va equivocar, però va anteposar els seus interessos als de tota la ciutat”, ha dit per acabar



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri