Política

Un regidor i dos militants crítics d'ERC volen "forçar" el partit a entrar en la gran coalició

Proposen a la militància que reclami una consulta interna al partit per decidir si es presenten a les eleccions amb altres formacions independentistes

Només són tres, però esperen ser una quarantena abans que s'acabi la setmana. Carles Barcons, regidor d'ERC a Bigues i Riells (Vallès Oriental), Miquel Àngel Gràcia, militant de Montcada i Reixac, i un altre militant, de Barcelona, impulsen un moviment dins del partit que no vol crear un nou corrent crític, com van ser Reagrupament i Esquerra Independentista, sinó convèncer la direcció de participar en la gran coalició independentista que invoquen Solidaritat Catalana per la Independència, Reagrupament i la plataforma SÍ.

Amb aquest objectiu, aparentment impossible perquè els dirigents del partit ja ho han descartat, han enviat correus electrònics a militants que coneixen. Van començar dilluns i asseguren que no volien fer pública la campanya fins a final de setmana, moment en què esperen haver aconseguit una "quarantena" de suports. Tanmateix, volgudament o no, la notícia s'ha escampat. I Carles Barcons la confirma i afirma que ell, que va enviar uns quaranta correus, ja ha rebut "una dotzena llarga de suports". "També he rebut dues respostes que em diuen que no creuen en la gran coalició", admet.

Pel regidor i els seus dos socis d'aventura la clau és el caràcter assembleari del partit. "A ERC tothom pot ser crític, perquè els estatuts ho permeten", remarca. I agafant-se a les possibilitats que donen les serves normes internes, els tres impulsors de la idea proposen, en el text enviat als militants, demanar una consulta interna "per tal que cada militant al corrent de pagament es pugui definir sobre si volem unitat d'acció o anem per lliure a les properes eleccions". Els afiliats també haurien de pronunciar-se sobre si s'ha de prioritzar "l'eix nacional o l'eix esquerra-dreta".

"A la vista de com estan les coses, entre uns quants militants d'ERC volem explorar la possibilitat de forçar la nostra direcció a entrar en una eventual coalició per la independència", concreten en un text introductori. "La idea seria que les properes eleccions es convertissin en el referèndum pel sí o no a la independència de Catalunya", afegeixen. "La victòria de la coalició, podria ser impressionant!", imaginen.

Barcons va formar part de Reagrupament quan era un corrent crític dins d'ERC i, posteriorment, quan Joan Carretero va marxar del partit, va estar vinculat a l'Esquerra Independentista d'Uriel Bertran, ara dissolta. Tot i aquestes vinculacions, ell no vol deixar el partit. "Ni vull deixar ERC ni crear cap corrent crític, només faig una proposta concreta amb altres companys", puntualitza el regidor de Bigues i Riells.

L'altre impulsor conegut de la iniciativa , Miquel Àngel Gràcia, també havia estat vinculat a Esquerra Independentista, tot i que darrerament hauria fet un cert acostament a Reagrupament. Juntament amb un membre de la formació de Carretero, Xavier Borràs, va presentar al Parlament una IP alternativa a l'anunciada per Uriel Bertran i López Tena per reclamar un referèndum d'independència. Aquesta IP va provocar tensions amb Bertran i Tena, tot i que no va passar la primera votació de la mesa. Al final, totes van quedar invalidades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols