Política

Drets Socials abocarà 55,85 milions per reduir llistes d’espera a residències de gent gran i persones dependents

Cervera reivindica que amb els nous pressupostos els ajuts al lloguer arribarien a 60.000 famílies, 5.000 més que ara

El Departament de Drets Socials destinarà 55,85 milions d’euros a reduir llistes d’espera per a places residencials a Catalunya. Aquesta és una de les novetats que contempla el Govern en la proposta de pressupostos de 2022, que buscarà “crear noves places” per a gent gran i persones amb discapacitat, ha explicat la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, al Parlament.

En global, aquests comptes farien augmentar la despesa del departament fins als 3.869 milions d’euros, un 30,5% més respecte al 2020, i centrarien bona part dels esforços en habitatge. Així, dels 637 milions d’euros calculats per polítiques de la llar, Cervera ha explicat que els ajuts al lloguer arribarien a unes 60.000 unitats de convivència, mentre que ara hi ha unes 55.420 famílies beneficiàries.

La mateixa consellera també ha explicat que una de les prioritats del Govern amb aquests nous pressupostos és aportar 375 milions en infància i joventut, el que suposaria un increment del 16% respecte a l’exercici anterior. En aquesta matèria, ha destacat “la lluita contra la violència i els abusos sexuals a infants i adolescents”, a més de “desplegar recursos específics” per a l’acollida de joves i per a la millora de les condicions de migrants sols.

També s’ha refermat l’aposta de destinar 400 milions d’euros a la renda garantida de ciutadania (RGC) amb una ampliació d’11 milions d’euros en relació amb els anteriors comptes, la dedicació de 13,8 milions d’euros per combatre la pobresa energètica o la proposta de 14,25 milions d’euros per revertir el sensellarisme. En relació amb les minories, Cervera també ha anunciat la intenció de millorar la situació del poble gitano al país i ha mencionat la realització d’un congrés europeu de joves gitanos.

La mateixa consellera ha reivindicat que aquests pressupostos suposarien també la inversió de més de 746 milions d’euros en combatre la pobresa, i que això implica un nou creixement del 14% en inversió en la matèria. Aquesta despesa aniria abocada a “garantir drets bàsics de famílies en situació de vulnerabilitat” o per reforçar els serveis bàsics que fan “de porta d’entrada als Serveis Socials” i que requereix la coordinació amb els ens locals. A més, també ha mencionat la necessitat de “desplegar” el projecte Sostre 360° per a joves en situació de carrer o sense llar, que es va anunciar a finals de 2020 i que ara la responsable de Drets Socials ha recuperat com a objectiu prioritari per a l’any vinent.

Pel que fa a habitatge, la consellera ha expressat que s’amplia el pressupost en un 156% i que les claus d’aquestes previsions són garantir l’accés a una llar a les famílies vulnerables, augmentar l’habitatge públic amb lloguer assequible i social i millorar l’atenció als barris que acumulen més població en situació de vulnerabilitat.

Altres partides en habitatge preveuen gastar 114 milions d’euros en ajudes al lloguer, 80 milions d’euros en promoció del lloguer social –també amb fons europeus– o 22 milions d’euros per a la compra d’immobles a través del sistema de tanteig i retracte. En entorns rurals, es reserven uns dos milions per a rehabilitacions a finques fora de zones urbanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona