Política

Juvillà afronta amb “normalitat” el judici al TSJC que considera “injust” i confia ser absolt

La CUP dona suport a Lleida al diputat i defensa que penjar llaços grocs va ser una decisió col·lectiva

Unes 150 persones han omplert aquest diumenge el Teatre de l’Escorxador de Lleida per donar suport al diputat de la CUP i membre de la mesa del Parlament, Pau Juvillà, que serà jutjat dilluns al TSJC per desobediència. Sota el lema ’Deixeu-nos en Pau’, Juvillà ha estat acompanyat per la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, o Benet Salellas, però també per membres d’ERC com Meritxell Serret o l’alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo. Reguant ha defensat que penjar llaços grocs a la Paeria va ser una decisió col·lectiva i un acte de llibertat d’expressió. Juvillà diu que afronta amb “normalitat” un judici que considera “injust” i confia ser absolt. L’acte ha comptat amb intervencions en vídeo de Jordi Cuixart, Mireia Boya o David Fernández.

El diputat de la CUP al Parlament i membre de la mesa de la cambra, Pau Juvillà, serà jutjat aquest dilluns 22 de novembre al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per desobediència. La causa es va obrir per no retirar els quatre llaços grocs que el partit tenia penjats a les finestres del seu despatx a l’Ajuntament de Lleida i que es va negar a treure, el 3 d’abril de 2019, després que Ciutadans ho denunciés a la Junta Electoral durant la campanya de les municipals de 2019. La fiscalia li demana 8 mesos d’inhabilitació i 1.440 euros de multa.

Per donar suport a Juvillà, la CUP ha organitzat aquest diumenge l’acte de suport ’Deixeu-nos en Pau’ al Teatre de l’Escorxador de Lleida. Unes 150 persones han volgut estar al costat del diputat, entre elles, membres destacats de la CUP com Benet Salellas o Eulàlia Reguant, així com el filòsof Xavier Antich. També han volgut mostrar-li personalment el seu suport membres d’ERC, com la portaveu adjunta d’ERC al Parlament, Meritxell Serret; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, o les regidores a la Paeria Jordina Freixanet i Sandra Castro. A distància, també l’han acompanyat amb discursos enregistrats, a través de la pantalla, Anna Gabriel, Jordi Cuixart, Quim Torra, Mireia Boya o David Fernández. L’acte ha comptat amb l’actuació musical del grup del Pla d’Urgell ’I-nuits’.

Juvillà ha explicat que anirà al jutjat a defensar que es tractava d’una acció en defensa de llibertat d’expressió i per denunciar un estat “demofòbic” que vol “invisibilitzar una repressió contra l’independentisme”. El diputat ha insistit que ell va ser, en aquell moment, el representant d’una decisió “col·lectiva” i confia en ser absolt perquè considera “injust” negar que un partit polític mostri la seva ideologia. “Això no pot ser delicte”, defensa.

Per la seva banda, Reguant, ha dit que “davant de decisions injustes, el nostre deure és desobeir” i que, per tant, “mantenir uns llaços grocs de denuncia a la repressió de l’Estat contra aquells que defensaven drets fonamentals i que estaven a la presó era un deure”. La diputada cupaire no entén tampoc que es jutgi una persona per una acció col·lectiva i destaca que han vingut fins a Lleida a donar suport al seu company per dir “que ens deixin en pau, que volem el Pau amb nosaltres” i per reivindicar tots els actes de desobediència que es duguin a terme per avançar en els drets civils i socials.

Finalment, Serret també ha volgut ser present a l’acte de suport per demostrar que l’independentisme “tanca files davant la causa general contra la defensa dels valors democràtics i la llibertat”. “Com a represaliada, demano a tothom que sigui conscient que la democràcia es basa sempre en aquests valors i aquests principis fonamentals”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona