Política

Junqueras veu “possibilitats d’acord” amb la llei de l’audiovisual

Ho vincula als pressupostos de l’Estat

El president d’ERC considera “poc coherent” que JxCat es “desentengui” de la taula de diàleg

El president d’ERC, Oriol Junqueras, veu “possibilitats d’acord” amb el PSOE sobre la quota del català a la llei de l’audiovisual tot i que no ho ha donat per fet. “Ja veurem si arribem a un acord”, ha afegit en una entrevista a ’Ràdio 4 i La 2’. Junqueras ha defensat que aquesta qüestió està vinculada amb el suport d’ERC als pressupostos de l’Estat perquè “si no hi ha un acord en coses molt importants, és difícil que hi hagi un acord en altres coses”. D’altra banda, ha considerat “incoherent” que Junts es “desentengui” de la taula de diàleg amb l’Estat quan aquesta formació ha defensat el ’sit and talk’.

Junqueras veu com una “bona notícia” que hi hagi reunions entre ERC i PSOE per la llei de l’audiovisual però ha remarcat que els dos partits representen “models molt contraposats”. En aquest context, ha reivindicat que la seva formació té “prou força per incidir” en qüestions com la reforma de les pensions, la reforma laboral i la qüestió lingüística.

El president d’ERC ha refermat que la quota del català a la llei audiovisual condicionarà el vot de la seva formació als pressupostos de l’Estat al Senat. “És evident que tot està relacionat amb tot”, ha argumentat. I ha volgut deixar clar que si algú deixa l’estat espanyol sense pressupostos no serà ERC, sinó “els que no entenen que els comptes són per fer-los útils per la gent”.

Preguntat per si la directiva europea permet fixar una quota a les plataformes que no tenen seu a l’estat espanyol, com Netflix i HBO, Junqueras ha contradit la vicepresidenta Nadia Claviño. “Estem segurs que la directiva europea no diu això. La millor prova que no ho diu és que, precisament altres països europeus com Itàlia o França, han interpretat la norma com nosaltres”, ha afirmat.

Pel que fa als pressupostos de la Generalitat, el president d’ERC ha admès que hagués estat millor aprovar-los amb el vot de la CUP, però igualment ha agraït els esforços dels anticapitalistes i ha erigit ERC com el “pal de paller” per construir majories.

En canvi, s’ha mostrat molt crític amb el PSC, a qui ha acusat “d’aplaudir amb entusiasme la repressió” i ha retret als socialistes catalans que rebutgessin anar a una reunió per defensar el model lingüístic a l’escola davant la sentència del Tribunal Suprem que confirma el 25% en castellà.

I en relació a JxCat, ha lamentat que en comptes d’aprofitar “l’oportunitat” de seure a negociar amb el govern espanyol se’n desentengui. “Li costa entendre a tothom que els líders demanin el ’sit and talk’ i veure aquestes formacions que no seuen i no parlen. Costa entendre a tothom”, ha refermat. També ha constatat que hi ha “discrepàncies” dins de Junts sobre els pressupostos de la Generalitat per al 2021. I en aquest sentit, ha afirmat que hi ha una part que ha fet esforços per aprovar-los com el conseller Jaume Giró però, en canvi, que hi ha membre de Junts que lamenten que els comptes tirin endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona