Política

Fernández Díaz nega haver tingut coneixement de la ‘Kitchen’ o haver ordenat l’operació

L’exministre d’Interior afirma que d’haver-ho sabut, no ho hauria tolerat

Assegura que mai va dir “la fiscalia t’ho afina”

L’exministre d’Interior Jorge Fernández Díaz ha negat rotundament aquest dijous haver tingut cap coneixement de l’anomenada operació Kitchen quan dirigia el ministeri o haver donat cap ordre “a ningú” per desplegar-la.

Fernández Díaz ho ha afirmat aquest vespre a la comissió del Congrés que investiga aquesta presumpta trama parapolicial d’espionatge del PP al seu extresorer, José Luís Bárcenas, suposadament orquestrada des del departament que ell va dirigir i per la qual està processat a l’Audiència Nacional espanyola.

Tal com ha fet sempre en seu judicial, Fernández Díaz s’ha desmarcat davant els diputats de l’operació i ha garantit que “no l’hauria tolerat mai”. “Si l’operació es va fer, cosa que està judicialitzada i s’ha de resoldre, es va fer sense el meu coneixement”, ha assegurat.

L’extitular d’interior ha negat la tesi del jutge segons la qual va ordenar al secretari d’Estat de Seguretat Francisco Martínez posar en marxa la trama: “Ni al senyor Martínez ni a ningú, així de rotund ho dic”. Fernández Díaz ha admès que està “profundament decebut” amb el seu antic subaltern, que també està processat pel cas.

Ha insistit que no va “tenir coneixement de l’anomenada operació Kitchen”. “Jo no hagués donat mai llum verda a una cosa d’aquestes”, ha reblat.

Preguntat per altres exdirigents del PP de l’època, com l’ex-secretària general María Dolores de Cospedal i l’expresident Mariano Rajoy –que estan citats les properes setmanes a la comissió–, Fernández Díaz no ha volgut assenyalar ningú: “No acuso ningú, em defenso”. No obstant, més tard ha indicat que “ni el president ni la secretària general”, li van fer “cap referència als casos de corrupció que afecten el partit”, com la Gürtel, Lezo o Púnica.

També ha negat haver dit mai la famosa frase “la fiscalia t’ho afina”. I ha assegurat que té un informe de la Policia Científica que certifica que el que va dir és “en fi, faig una gestió”.
La frase l’hauria pronunciat durant una conversa amb l’aleshores director de l’Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso, presumptament en el context d’una conspiració contra partits independentistes.

Tot i la negativa de Fernández Díaz, l’abril passat, també a la comissió de la Kitchen, l’exdirector de la Unitat Central de Suport Operatiu (UCAO per les sigles en castellà) de la Policia Nacional Enrique García Castaño va reconèixer haver estat l’artífex de la gravació de la conversa entre Fernández Díaz i De Alfonso que es filtraria posteriorment als mitjans, on s’escoltava l’exministre com pronunciava la famosa frase.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona