Política

El Govern posa en marxa el Consell de la Catalunya Exterior per intensificar la relació amb la comunitat catalana a l’estranger

El president Aragonès i la consellera Alsina encapçalen telemàticament el plenari constitutiu d’aquest òrgan de consulta i participació dels catalans i catalanes que viuen a l’exterior

El Govern ha posat oficialment en marxa aquest dimecres el Consell de la Catalunya Exterior, que té l’objectiu d’intensificar la relació amb la comunitat catalana que viu a l’estranger.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, han encapçalat el ple constitutiu del Consell de la Catalunya Exterior, que s’ha celebrat de manera telemàtica amb la participació de membres que en formen part, entre els quals representants de la Generalitat, la comunitat a l’exterior i altres institucions que treballen arreu del món.

El president Pere Aragonès ha qualificat de “bona notícia” la constitució avui del nou Consell de la Catalunya Exterior, una eina, ha dit, que “permetrà al Govern enfortir i augmentar la relació” amb el mig milió de persones que formen part de la comunitat de catalans i catalanes que viuen fora de Catalunya i “als quals volem servir i acompanyar, i poder atendre amb igualtat, coordinació i garanties”.

Aragonès, que ha descrit els catalans a l’exterior com “el millor ambaixador que podem tenir al món”, ha assegurat que amb el Consell “reforçarem l’intercanvi de capacitats i de talent, de coneixements i d’expertesa, de solidaritat i de justícia” i “teixirem encara més complicitats en un món interconnectat”, perquè “sempre, quan se suma, es creix”, ha reblat. I ha afegit: “Sereu l’autèntic engranatge d’un Consell que ens ha de facilitar les gestions, però que només té sentit amb la vostra implicació i participació”.

Per la seva banda, la consellera Victòria Alsina també ha subratllat que els catalans a l’exterior són “una prioritat per al Govern i una peça clau de la nostra acció exterior”. En aquest sentit, ha explicat la consellera Alsina, el Consell és “un espai per donar veu de manera efectiva i serveis als catalans i catalanes que resideixen a l’estranger”, amb l’objectiu d’articular “una comunitat de gairebé mig milió de persones, l’equivalent al segon municipi més gran de Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs