Política

Borràs assegura que la Mesa del Parlament tenia els detalls

La presidenta de la cambra catalana explica que la reforma del desembre “ja duia a l’extinció” de la llicència per edat

Laura Borràs ha assegurat que la reforma que es va fer el desembre sobre la figura de la llicència per edat “ja duia a l’extinció” d’aquest règim. La presidenta del Parlament ha afegit que la decisió que la mesa ha pres avui per unanimitat “accelera” aquest procés d’extinció perquè quedi eliminat al llarg d’aquest any. Borràs també ha explicat, en entrevista al 3/24, que la decisió d’aquest dimarts afecta una dotzena de funcionaris, els que havien sol·licitat acollir-se a la llicència aquest any i els que ja ho van fer l’any passat i tenien la mesura concedida. Sobre les crítiques dels grups a la manca d’informació a l’hora d’aprovar la reforma del desembre, Borràs ha assegurat que a cada mesa els grups tenen accés a tota la informació.

“Tots els grups parlamentaris tenen accés a tota la informació”, ha assegurat Borràs, que també ha explicat que a cada reunió de la mesa s’aporta tota la documentació referent als punts de l’ordre del dia que es tractaran. Per això ha rebutjat les crítiques d’opacitat que avui li han fet diversos grups per justificar que votessin a favor de la reforma del desembre que avui s’ha hagut de modificar.

En tot cas, la presidenta del Parlament ha explicat que fa dues setmanes va donar instruccions perquè hi hagi un portal de transparència al web de la cambra on s’aporti tota la documentació a l’entorn de l’ús dels diners públics.

Borràs ha assegurat que l’acord que la mesa del Parlament ha pres aquest dimarts és “accelerar el que es va acordar a la mesa del desembre”. En aquest sentit ha afirmat que aquella reforma ja acotava la mesura de la llicència per edat i l’encaminava “a l’extinció” després d’un període transitori. L’acord d’avui estableix iniciar negociacions per liquidar la figura al llarg del 2022.

La presidenta del Parlament ha admès que aquest acord no tindrà efectes retroactius amb les persones que ja gaudeixin de la llicència, però sí “es revisarà” les sol·licituds que s’han fet per a aquest any i les situacions d’aquelles persones que l’havien sol·licitat l’any passat i se’ls havia concedit. Borràs ha afirmat que té “constància” d’una dotzena de persones.

Alhora, la presidenta de la cambra catalana ha respost a l’ex vicepresident de la cambra, Josep Costa, segons el qual una part important de la responsabilitat de la situació s’ha d’atribuir al secretari general del Parlament. Borràs ha admès que aquesta figura és l’encarregada del govern interior de la cambra, però també ha recordat que és un càrrec de confiança que cada president té potestat de triar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió