Política

Tres morts en cinc incendis en domicilis en una sola nit

Una dona de 80 anys mor al barri de Roquetes i vuit veïns resulten intoxicats pel fum

Una dona i el seu fill moren a Montcada (Horta Nord)

Dues intoxicacions més en tres focs al Bages, Lleida i Tarragona

Una dona de 60 anys va morir ahir i vuit persones més van resultar intoxicades per fum, una de les quals de gravetat, en incendiar-se un habitatge en un edifici del districte barceloní de Nou Barris. Segons va informar l’Ajuntament de Barcelona, l’incendi es va desfermar cap a la mitjanit, per causes que s’estan investigant, en un immoble situat al número 5 del carrer Vidal i Guasch, a tocar de la Via Favència i la sortida 2 de la ronda de Dalt, al barri de Roquetes del districte de Nou Barris.

En el foc, que va mobilitzar vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, va morir una dona, i un home de 70 anys va haver de ser traslladat en estat greu a l’hospital Moisès Broggi de Barcelona per inhalació de fum.

Així mateix, set veïns més van haver de ser atesos pel personal sanitari per intoxicacions de caràcter lleu a conseqüència de la inhalació de fum. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esbrinar les causes de l’incendi, i l’Ajuntament de Barcelona va activar el Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB) per atendre els familiars de la víctima i la resta de veïns de l’immoble.

D’altra banda, una dona de 80 anys i el seu fill, de 56, també van morir de matinada a Montcada (Horta Nord) en un incendi al pis on vivien, a la plaça de Sant Jaume. Els bombers van mobilitzar quatre dotacions i cinc unitats de comandament. Els serveis d’emergències van aconseguir rescatar la dona, però les maniobres de recuperació cardiopulmonar no li van poder salvar la vida. L’home va morir en l’incendi. La resta de veïns van poder ser desallotjats sense complicacions.

Els Bombers de la Generalitat també van treballar durant la matinada en tres incendis d’habitatges, a Fonollosa (Bages), Lleida i Tarragona, amb un balanç de dues persones intoxicades. L’avís d’incendi més matiner es va rebre a la 01.38 hores, al carrer del Carme de la capital del Segrià. El foc va cremar totalment una habitació i la resta del pis va quedar afectat pel fum i la temperatura. Cinc dotacions van treballar en l’extinció de les flames i una persona va ser evacuada pel SEM per inhalació de fum. Unes dues hores després, es va rebre l’alerta d’un incendi a les golfes d’una masia al nucli de Fals, al municipi de Fonollosa. Les golfes van cremar totalment i en va quedar afectada l’estructura de la coberta. Finalment, el tercer incendi d’habitatge es va declarar en un edifici de l’avinguda de Catalunya de Tarragona. L’avís es va rebre a les 05.54 de la matinada i el foc es concentrava en un pis ubicat a la sisena planta de l’immoble. Les flames es van propagar al pis del costat, on també va cremar una habitació. Cap persona va resultar ferida.

LA XIFRA

8
dotacions
de bombers van actuar en l’incendi que es va declarar en un pis del barri de Roquetes, a Barcelona.

LA DADA

1 a 5
Franja
horària en què es van produir els cinc incendis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona