Política

El PSC afirma que ERC haurà de donar “moltes explicacions” si rebutja la reforma laboral

Els socialistes no entenen la consulta dels JJOO d’Hivern: “El Govern ha de prendre decisions”

El PSC confia que ERC “assumeixi el pacte de responsabilitat i humilitat”, que estigui “al costat dels treballadors” i ajudi a tirar endavant la reforma laboral. La viceprimera secretària d’Organització del PSC, Lluïsa Moret, ha advertit els republicans que serà “molt difícil de justificar” si no hi donen suport. “Si no s’aprova, ERC haurà de donar moltes explicacions als treballadors”, ha assegurat en roda de premsa. D’altra banda, els socialistes no entenen la consulta dels JJOO d’Hivern. Moret ha dit que el Govern ha de prendre decisions i reclamen que l’executiu lideri la iniciativa, que pot ser una “oportunitat” per al país.

Moret ha insistit que la reforma laboral és “un instrument estratègic” i ha expressat que no entén que hi hagi forces que es plantegin no donar-hi recolzament. “Si ERC vota en contra, votaran acompanyats del PP”, ha avisat la dirigent socialista, que creu que també això resultarà “difícil de justificar”.

Amb tot, la dirigent socialista ha assegurat que confia “plenament” en què ERC “assumeixi el pacte de responsabilitat” i “finalment doni suport a la reforma laboral”. També ha dit que si no acabés sent així, s’hauria d’analitzar “com evoluciona tot i quines són les conseqüències reals”, com ara com queda la relació entre els partits i entre el govern espanyol i el català.

Sobre la sentència del TSJC sobre el 25% de castellà, Moret ha expressat que les resolucions judicials s’han de complir. Creu que cursar una altra assignatura en castellà no va en contra que el català tingui una “posició central”. I ha reclamat al Govern una posició “responsable i serena”.

Finalment, a l’espera que aquest dilluns comparegui el conseller d’Interior al Parlament, Moret ha dit que les darreres informacions els reforcen la idea que hi ha hagut “una purga per promoure el control polític” dels Mossos d’Esquadra. “La justificació de la feminització no ens quadra”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES