Política

Un centenar de persones es concentren a Lleida contra la decisió de la JEC de retirar l’escó a Juvillà

El diputat de la CUP agraeix el suport i insisteix que el seu cas és part d’una “causa general contra l’independentisme”

Un centenar de persones s’han concentrat aquest dilluns al vespre a la plaça de la Paeria de Lleida contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar l’escó al secretari tercer de la Mesa i diputat de la CUP, Pau Juvillà. El TSJC va condemnar Juvillà per desobediència a 6 mesos d’inhabilitació per no despenjar uns llaços grocs del seu despatx municipal la primavera del 2019. La CUP, que ha convocat l’acte, ha cridat a desobeir la “justícia injusta”. Juvillà, que ha assistit a l’acte, ha agraït el suport rebut i insisteix que el seu cas “no és aïllat” si no forma part d’una “causa general contra l’independentisme”. Durant la concentració s’han sentit crits d’independència i contra la justícia espanyola.

El diputat cupaire ha assegurat que confia en la justícia “com a concepte”, però “no en la justícia espanyola”. “Teníem clar que allò just era l’absolució perquè no tenia sentit que un símbol de denúncia com els llaços grocs fos causa d’inhabilitació i a més en una campanya electoral que ni tan sols ens presentàvem”, ha recordat. És per això que Juvillà considera que la condemna és “injusta” així i tot “previsible” perquè l’estat espanyol “arriba amb la justícia allà on no pot arribar amb la democràcia”, ha dit.

A més del suport ciutadà, Juvillà ha agraït també el suport polític i ha reivindicat la sobirania del Parlament. La Mesa ha acordat que el ple voti demà dimarts si el Parlament presenta un recurs contenciós administratiu al Tribunal Suprem acompanyat de mesures cautelars en contra de la decisió de retirar l’escó a Juvillà. La votació tirarà endavant perquè té el suport garantit d’ERC, JxCat, la CUP i els comuns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid