Política

Casado planta Sànchez i rebrà la seva querella

El líder de Junts retreu les mentides al del PP, que no acudeix a l’acte de conciliació

Els jutjats de primera instància de Madrid al carrer Poeta Maragall 66 (plaça de Castilla) són a sis-cents quilòmetres de la seu de Junts per Catalunya i a només cinc quilòmetres de la seu del PP al carrer Génova, 13, però qui va faltar a la convocatòria de l’acte de conciliació va ser Pablo Casado. Un cop assumida la seva absència i que no donaria la cara, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, va acusar el líder del PP d’“abocar mentides” per alimentar tensions sobre la realitat lingüística a les aules a Catalunya i es va reafirmar en la decisió de tirar endavant la querella ja presentada contra ell per un delicte de calúmnies, injúries i incitació a l’odi arran de frases fora de la realitat com ara que els professors impedeixen als nens anar al lavabo si ho demanen en castellà.

Davant l’evidència que el president del PP “no ha acceptat retirar les seves mentides” i que els seus representants legals no estan disposats a explorar cap acord –inicialment ja era així, però és que ara a més hi ha una campanya electoral en marxa fins a les eleccions del 13 de febrer a Castella i Lleó i el PP es disputa els votants amb Vox–, Sànchez ha decidit “plantar-se i dir prou a tota aquesta manera de fer política” basada a “mentir sistemàticament” sobre Catalunya. Casado és un diputat al Congrés i per tant té aforament –només el Tribunal Suprem el pot jutjar i prèvia sol·licitud de suplicatori–, però el secretari general de Junts confia que el Suprem haurà de donar curs a les querelles i que el fet de ser aforat “no servirà perquè les seves mentides i falsedats quedin impunes”.

La destrucció d’un Patrol

Si la primera querella serà una realitat –Sànchez havia demanat en va que Casado fes una roda de premsa i es retractés en públic i l’indemnitzés amb 24.000 euros (que el dirigent de Junts volia donar a organitzacions sense ànim de lucre promotores del català), també hi haurà una segona querella per les paraules pronunciades pel líder del PP en un acte –i posteriorment publicades a les xarxes socials– sobre el Nissan Patrol de la conselleria d’Economia i en les quals acusava l’exlíder de l’ANC d’haver “destrossat un cotxe de la Guàrdia Civil” el 20 de setembre del 2017 i d’haver “instigat a la violència”, entre altres afirmacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona