Política

Cs demana a la JEC la retirada immediata de l’escó a Juvillà

La formació denuncia a la Junta Electoral la decisió de mantenir el diputat i vol que sancioni Borràs i els altres membres de la mesa

La formació argumenta que no aplicar la resolució suposa “un greu incompliment de la legislació electoral”

El grup de Ciutadans (Cs) al Parlament ha presentat una denúncia davant la Junta Electoral Central (JEC) per demanar la retirada immediata de l’escó del diputat de la CUP i secretari de la mesa Pau Juvillà, i iniciar un procés sancionador contra la mesa.

La formació taronja demana que la JEC requereixi a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i a la secretària general que comuniquin i acreditin que han donat compliment a l’acord de retirar l’escó a Juvillà en un termini de 24 hores. També volen que l’autoritat electoral acordi sancionar Borràs i tots els membres de la Mesa “que no han instat a donar compliment a la resolució” i a la secretària general pels incompliments a la legislació electoral.

Cs reafirma en l’escrit que la resolució de la JEC “implicava i implica, des de la data de la seva notificació, un inexcusable i immediatament exigible deure de donar compliment a la vacant com a diputat del Parlament de Juvillà”.

Assenyalen que no aplicar la resolució “suposa un greu incompliment de la legislació electoral que afecta els principis i valors de l’ordre constitucional”. I al·leguen que resulta també “una vulneració dels drets fonamentals de les candidatures diferents a la de la CUP-NCG”.

El ple del Parlament va aprovar dimarts presentar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Suprem acompanyat de mesures cautelars en contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar l’escó al secretari tercer de la Mesa i diputat de la CUP, Pau Juvillà. ERC, JxCat, CUP i comuns hi van votar a favor, el PSC-Units es va abstenir i Vox, Cs i PPC hi van votar en contra. La mesa va decidir dilluns elevar al ple la decisió de recórrer al Suprem, que hi va donar llum verd.

El TSJC va condemnar el diputat de la CUP a sis mesos d’inhabilitació per desobediència per no treure els llaços grocs que estaven penjats del seu despatx a la Paeria de Lleida durant la campanya de les eleccions generals del 2019, quan era regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona