Política

Joan Laporta: "Si pogués utilitzar més el Barça pel bé del país, ho faria"

El líder de Solidaritat Catalana per la Independència diu a Prada que encara confia a arribar a un acord amb Reagrupament

Es presenta a les primàries del moviment amb Tena, Bertran, Isabel-Clara Simó, Anna Arqué i l'exreagrupat Emili Valdero

Resistent i desafiant com sempre. Joan Laporta no es deixa impressionar per les crítiques i avui n'ha respost una de les més habituals, la que l'acusa d'haver utilitzat el club que ha presidit durant set anys per fer política. "Si pogués utilitzar el Barça encara més en benefici del país, ho faria", ha etzibat en una roda de premsa a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), a Prada.

Tampoc s'ha mostrat gaire preocupat per les dificultats que han anat complicant les negociacions amb Joan Carretero que, fa uns mesos, semblaven tan fàcils. Malgrat l'escepticisme mostrat sense embuts per l'exconseller i metge de Puigcerdà, l'expresident del Barça i advocat encara confia a arribar aviat a "un acord amb Reagrupament". Per ara, ell i Carretero estan "buscant una data" per reunir-se. Segons ha explicat, la trobada no serà cap problema. Només els distancia el procediment per elaborar les candidatures, però no és un escull petit.

Reagrupament té fetes les seves llistes. El dia que les van aprovar, en una assemblea el 10 de juliol, els caps de llista van assegurar que el seu lloc estava a disposició de qualsevol canvi necessari per pactes posteriors. Tanmateix, són els militants de base de Reagrupament els que estan menys disposats a permetre una absorció, i Carretero només hi està disposat si hi ha una garantia d'èxit que ell no veu en un projecte acabat d'engegar.

Paral·lelament, Laporta i el seu entorn han anunciat avui que es presenten en equip i "solidàriament" a les primàries de Solidaritat Catalana per la Independència per ser escollit candidats a les llistes per al Parlament.

Llista oberta però 'bloquejada'?

Malgrat que han reiterat que defensen unes primàries "obertes a tothom", amb llistes obertes i no amb el mètode convencional utilitzat a Reagrupament, han inclòs una clàusula d'efectes difícils de preveure.

Segons el comunicat difós, l'equip que es presenta està format per Laporta, Alfons López Tena, Uriel Bertran, Isabel-Clara Simó, Anna Arqué i Emili Valdero, exmilitant d'ERC i exmembre de la junta de Reagrupament. Es presenten "en equip i per aquest ordre", remarca la nota. I afegeix: "Ens presentem de forma solidària, i, per tant, ens acollim a la possibilitat de renunciar tot l'equip a aquells vots que s'hagin emès a favor del nostre equip però que hagin tatxat algun o alguns dels nostres noms". Un advertiment que condiciona el vot i que limita el concepte de llista oberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona