Política

Catalunya i Baden-Württenberg creen un grup de treball per desenvolupar projectes sobre hidrogen verd

Aragonès i el ministre-president de l’executiu federat comparteixen la condemna de la invasió de Putin a Ucraïna

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Empresa, Roger Torrent, s’han reunit aquest dimecres amb el ministre-president de Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, a Stuttgart (Alemanya). En una compareixença posterior, Aragonès ha explicat que els dos executius han acordat crear un grup de treball per desenvolupar projectes sobre l’hidrogen verd. El president del Govern ha reivindicat la importància de Catalunya per distribuir gas a Europa, i ha destacat la planta de regasificació del Port de Barcelona. Així mateix, ha demanat recuperar les obres del gasoducte del Midcat. Aragonès i el secretari de l’estat federal del territori, Florian Hassler, han coincidit en condemnar la invasió de Putin a Ucraïna.

Kretschmann no s’ha pogut recuperar a temps de la covid i ha intervingut a la reunió de forma telemàtica. La recepció presencial i la compareixença han anat a càrrec del secretari d’estat, Florian Hassler -càrrec equivalent al vicepresident del govern federat.

Visita a IBM

Aragonès i Torrent van arribar aquest dimarts a la nit a Alemanya, i han començat aquest dimecres al matí el seguit de visites programades pel viatge. A primera hora han anat a les instal·lacions de computació quàntica de l’empresa IBM i l’institut de recerca alemany Fraunhofer. Els han rebut la subdirectora de l’Institut d’Enginyeria Industrial Fraunhofer, Anette Weisbecker, i el vicepresident de Desenvolupament i director de Recerca d’IBM Alemanya, David Faller. També els ha acompanyat Hasler, de nou, secretari d’estat del govern de Baden-Württenberg.

IBM va inaugurar el computador Quantum System One el 2021. El hardware és propietat d’IBM, i Fraunhofer i la seva xarxa d’instituts l’utilitzen per fer-hi recerca. És el primer ordinador quàntic d’Europa obert a diversos centres de recerca que treballen en el camp de la computació quàntica.

Al president i al conseller els han explicat els detalls dels últims avenços tecnològics, els projectes que actualment s’estan duent a terme al centre. En concret, la recerca està centrada en les possibles aplicacions pràctiques de la computació quàntica, com per exemple sistemes de sensors d’alta precisió i comunicació quàntica segura. Treballen específicament projectes sobre imatge quàntica, detecció quàntica, comunicació quàntica i informàtica quàntica.

Fraunhofer és l’organització de recerca aplicada més gran del món, amb 76 instituts i 29.000 treballadors. I Fraunhofer genera 2.5 mil milions d’euros dels seus contractes de recerca. També compta amb tres centres als Estats Units i un a l’Àsia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona