Política

Biden alliberarà un milió de barrils de petroli al dia per la guerra a Ucraïna

La mesura vol limitar els efectes del conflicte en els preus de l’energia

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha ordenat aquest dijous alliberar un milió de barrils de petroli al dia durant els pròxims sis mesos, una quantitat rècord amb la qual espera frenar la pujada de preus de la gasolina per la guerra a Ucraïna.

Biden ha anunciat aquesta mesura en declaracions a la premsa a la Casa Blanca i ha lligat l’increment del cost de la gasolina, a un preu d’1,05 dòlars el litre, a la invasió d’Ucraïna ordenada pel president rus, Vladímir Putin. “Els nostres preus estan pujant per les accions de Putin. No hi ha suficient oferta. I la conclusió és que si volem preus més baixos de la gasolina, necessitem tenir més subministrament de petroli en aquest moment”, ha manifestat el mandatari estatunidenc.

Es tracta d’una mesura sense precedents, perquè mai en la història mundial s’havia alliberat cru a aquest ritme, segons la Casa Blanca.

El pla servirà per a afegir al mercat global un total de 180 milions de barrils de petroli (1 milió al dia durant 180 dies o sis mesos), però l’impacte podria ser relatiu perquè l’aportació dels EUA només suposa un 1% de la demanda global. A més, Rússia ha deixat de posar en el mercat uns 3 milions de barrils al dia.

Biden ha revelat que està coordinant-se amb els seus aliats de tot el món i espera que altres nacions aportin entre 30 i 50 milions de barrils.

Per a tractar de fer baixar els preus de l’energia, el mandatari recorrerà a les reserves estratègiques dels Estats Units, localitzades en grans cadenes subterrànies en la costa del Golf de Mèxic i on hi ha actualment uns 600 milions de barrils. Aquestes reserves van ser creades en 1975 després de l’embargament àrab que va elevar els preus i, des de llavors, s’han usat per a augmentar l’oferta de petroli durant guerres o desastres naturals.

Biden ja ha ordenat dues vegades l’alliberament de petroli de les seves reserves estratègiques: 50 milions al novembre i altres 30 milions l’1 de març després de l’inici de la guerra a Ucraïna, encara que cap de les dues accions va tenir un impacte significatiu en els preus de la gasolina, el dièsel i altres combustibles derivats del petroli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona
SANT MARTÍ VELL

Torrentà (ERC) posa en valor la feina del Govern amb els micropobles

SANT MARTÍ VELL

Puja del 14% de l’aigua i rescat del pàrquing de la plaça del Doctor Robert

SABADELL