Política

Estat espanyol

Núñez Feijó proposa a Sánchez una rebaixa temporal de l’IRPF

El president del govern espanyol i el nou líder del PP es reuneixen durant prop de tres hores a la Moncloa

Sánchez planteja al popular renovar el CGPJ abans del 12 de juny

El nou líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha proposat aquest dijous al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, una rebaixa “temporal” de l’IRPF  a les rendes baixes i mitjanes mentre duri la crisi provocada per la guerra a l’est d’Europa.

En una roda de premsa al final de la trobada que han mantingut al palau de la Moncloa, i que ha durat al voltant de tres hores, l’encara president de la Xunta de Galícia ha assegurat que la reunió ha estat “molt cordial” però “molt menys fructífera” del que hauria volgut. Núñez Feijóo ha lamentat que no ha pogut assolir cap acord en matèria fiscal que permeti alleugerir les càrregues que pateixen les rendes mitjanes i baixes.

En aquest sentit, el popular ha plantejat a Sánchez una rebaixa de l’IRPF per pal·liar els efectes de la inflació amb caràcter “temporal, durant el temps que duri la crisi”, però retroactiva. El líder de l’oposició ha defensat que la solució als problemes de l’economia espanyola, que ha considerat “alarmants”, no passa per més pressió fiscal sinó reduir impostos i impulsar reformes per racionalitzar l’administració.

De la seva banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat a Núñez Feijóo que s’avingui a renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) abans del 12 de juny, de manera que es pugui fer compatible amb la renovació de quatre magistrats del Tribunal Constitucional (TC), dos nomenats pel CGPJ i dos pel Congrés, que s’ha de fer efectiva a partir d’aquesta data, segons han informat fonts de la Moncloa. Sobre aquest punt, el popular ha apuntat que han “reprès les negociacions”.

Durant la trobada, que ha començat cap a les onze del matí i ha acabat al voltant de les dues de la tarda, el cap del govern espanyol també ha reclamat al nou líder del PP un acord per modificar la Llei electoral i derogar el vot pregat per als ciutadans que viuen a l’estranger, amb l’objectiu de facilitar que participin a les eleccions.

En total, el líder socialista ha proposta al popular onze grans pactes demanarà un “canvi de rumb” en l’estratègia del PP, segons ha avançat El País i ha confirmat el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, a la Ser.

Segons Bolaños, es tracta de recuperar “consensos bàsics” trencats en els últims anys, com “complir la Constitució renovant el CPGJ”, treballar de bracet per respondre a les conseqüències de la crisi i lluitar contra la violència de gènere. “Esperem que Feijóo faci un gir en l’estratègia del PP”, ha desitjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA