Política

Zapatero no compareixerà per explicar el caos de les infraestructures

El PP s'ha quedat sol en el Congrés en la seva petició de compareixença del president José Luis Rodríguez Zapatero per a explicar per què no cessa la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, a qui bona part de l'oposició responsabilitza dels problemes de les infraestructures de Catalunya. El PSOE, ERC, IU-ICV i el Grup Mixt han rebutjat la sol·licitud, mentre que els nacionalistes de CIU i PNB han optat per abstenir-se. A més, els partits catalans, que no s'han sumat a aquesta iniciativa, han retret al PP falta d'inversions a Catalunya durant la seva etapa de Govern.

El secretari general del Grup Popular en el Congrés, Jorge Fernández Díaz, ha defensat la seva petició recordant que el president del Govern central es va comprometre des del principi a situar al Congrés "en el centre de vida política nacional". "Si la Cambra ha reprovat dues vegades a la ministra de Foment, Zapatero no està obligat a cessar-la però sí ha d'explicar les raons per les quals no prescindeix d'ella -va subratllar-. És una exigència política".

Abstenció de CiU
El portaveu de CIU, Jordi Jané, ha comentat que no han volgut votar en contra la proposta del PP perquè creu que la "deixadesa" i la "mala gestió" estan demostrades, però ha rebutjar-se sumar-se a la petició perquè el PP ha de reconèixer primer que la solució als problemes de les infraestructures a Catalunya està en l'Estatut i en l'augment de les inversions en la comunitat.

Joan Puig, d'ERC, ha rebutjat sumar-se a la petició del PP encara que segueix demanant la dimissió de la ministra. ERC pensa que qui ha d'explicar-se ara és el vicepresident econòmic del govern central, Pedro Solbes.

El portaveu d'IU-ICV, Joan Herrera, ha insistit en demanar responsabilitats a la ministra. Amb tot, ha rebutjat sumar-se a la petició del PP perquè, en la seva opinió, també té part de responsabilitat en aquesta crisi per la falta d'inversions durant els seus vuit anys de govern.

Per part del PSOE, Salvador de la Enzina ha defensat les inversions del govern socialista i la gestió de la ministra Magdalena Álvarez i ha assegurat que el PP "l'únic que pretén és utilitzar electoralment el tema". "Escoltant-lo a vostè, ara m'explico perquè se'n va anar corrents Josep Piqué", ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Boye es querellarà per prevaricació contra el jutge Aguirre

barcelona
Estat Francès

El partit de Le Pen lidera els primers sondejos però sense majoria absoluta

Barcelona
Política

Mor Antoni Bargues, històric referent del nacionalisme valencià

Política

El jutjat de Tarragona investiga el presumpte espionatge a una tècnica municipal

Tarragona
guerra a gaza

Almenys 25 morts en un atac israelià contra tendes de desplaçats a Rafah

barcelona
judicial

Buch també demana l’amnistia per anul·lar la seva condemna

barcelona
Política

L’Ajuntament de Tarragona canvia el nom franquista de tres carrers

Tarragona
política

Òmnium, Irídia i l’ANC demanen que no s’amnistiï la violència policial

barcelona
successos

Almenys onze morts en diversos incendis forestals a Turquia

barcelona