Política

conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Els EUA alerten que els canvis a la cúpula militar russa poden comportar “més atrocitats”

Nombren coordinador a Alexandr Dvórnikov, un dels militars més experimentats i bregat a la guerra de Síria

El canceller austríac es reuneix avui amb Putin

El conflicte d’Ucraïna viu el 47è dia d’ocupació russa. Els combats s’han traslladat a la zona est del país, on diverses ciutats han estat bombardejades aquest cap de setmana.

Rússia no aconsegueix objectius i clars i replega les seves tropes a l’espera de començar una gran ofensiva. Davant de la dificultat que presenta el conflicte, Rússia ha nomenat a un nou cap militar Alexandr Dvórnikov. Segons els Estats Units, el nou general rus encarregat de la guerra a Ucraïna té un historial de “brutalitat contra civils” en escenaris com Síria i pronostica que aplicarà el mateix guió en territori ucraïnès.

Jake Sullivan, l’assessor de seguretat nacional del president dels Estats Units, Joe Biden, ha assenyalat que Rússia ja ha comès “crims de guerra” a Ucraïna abans de l’arribada de Dvórnikov, i que la seva arribada als comandaments de l’ofensiva és un senyal que “n’hi haurà més”, segons ha explicat en una entrevista televisiva a la CNN. Dvórnikov “serà un altre autor més de crims i brutalitat contra civils ucraïnesos”, hi ha afegit. L’assessor de Biden ha insistit en què els atacs a civils “estaven planejats” des del començament de la invasió russa, encara que ha admès que és possible que alguns soldats russos cometessin atrocitats sense ordres dels seus superiors en adonar-se que no tindrien una “ victòria gloriosa”.

D’altra banda, el canceller austríac, Karl Nehmammer, es reunirà avui amb el president rus, Vladímir Putin, convertint-se d’aquesta manera amb el primer líder europeu que es reuneix amb el president rus des de que Rússia va envair Ucraïna a finals de febrer. En una piulada, Nehammer va assegurar que Àustria és “militarment neutral”, però que té una “posició clara sobre la guerra d’agressió de Rússia a Ucraïna”.“Ha d’aturar-se! Necessitem passadissos humanitaris, un alto el foc i una investigació completa dels crims de guerra”, sosté Nehammer. El canceller té previst abordar els crims de guerra que van tenir lloc a Butxa, als afores de Kíiv, durant la seva visita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat